Followers

Jan 5, 2017

Company Trip : Sarawak, Day 1 (Indian Street)

Assalammualaikum.

INDIAN STREET, KUCHING, SARAWAK


Okay, lets continue the story. After sarapan and pergi kilang kek lapis, Encik Rizal bawak kiteorang pergi Indian Street dekat Bandar Kuching. Indian Street ni lebih kurang macam bazaar bazaar lain dekat semenanjung tu. Macam Jalan Tar, Bazaar Karat, tapi dekat sini kecik je. Kebanyakan barangan yang dorang jual macam Baju, Kain batik sarawak, barangan cenderahati and sebagainya. 

Encik Rizal pesan, Kalau nak beli kain batik sarawak or songket sarawak jangan beli kat sini, sebab mahal sikit. Kalau nak beli tunggu nanti dia bawak kita orang pergi pasar serikin. Kalau nak beli cenderahati pulak, Better beli kat Main Bazaar nanti. So kiteorang just jalan-jalan and cuci mata dekat Indian Street. 

And lagi satu, perempuan kan? Sedangkan selpie dalam toilet pon boleh berjuta ape lagi bila dah ramai2 pergi trip macam ni kan. Memang asyik nak bergambar je. Hahahahaha. Paling tak boleh blah Encik Rizal ada cakap macam ni


"Nanti jangan amik gambar banyak sangat, banyak tempat lagi kita nak pergi, nanti tak cukup masa"


HAHAHAHAHAHAHAHAHAH. 


Win!

Us
Syafiqah, Kak Ain, Kak Zati And Kak Mona
Tolong jangan sumpik sayaaa. Hahahahah
Whui Min, Kak Anum & Zara
Geng Bas Sekolah diketuai oleh Kak Zati. hahahaha
Geng acah acah diketuai oleh sis! hahahahha
Aku rasa untuk gambar ni Syafiqah Lead. Sebab dia sorang pandang Camera. Hahahaha




Team Gagak Hitam diketuai oleh sis! hahahah
Team Acah candid diketuai oleh Kak Anum. Betul2 candid gaya dia. hahahaha.






Previous entry, Company Trip : Sarawak, Day 1  (Klik Sini)

xoxo
CikTetra


1 comments:

AMRI OTHMAN said...

perghhh...untunglah banyak gambaq pi serawakkkk