Followers

May 26, 2016

Food Hunting JB: The Substitutes Kitchen

Assalammualaikum.

Previous entry i share about Contena Concept Cafe. Ok this time aku nak share one of famous/viral cafe/restaurant iaitu;

The Substitutes Kitchen
Jalan Dataran larkin 1
80350 Johor Bahru, Johor
Malaysia

Mula-mula tahu pasal tempat ni masa tgh viral dekat facebook. Masa tgk post2 makanan perghhhh seriouss terliur gilaaaa. Aaaa nakkk makan! Btw rupanya cafe ni my schoolmate punya. Berbalik kepada soal makanan. Seriously aku mmg craving dari duluu nk makan nachos. Sejak tgk cerita the expendables dulu. Kan dalam cerita tu ade makan nachos. Sejak tu aku kebuluq nak makan nachos. hahaha.

Lokasi tempat ni betul2 dekat dgn terminal larkin. dekat dgn plaza larkin. Disebabkan tempat ni baru dibangunkan. so sederet kawasan ni jugak penuh la dgn cafe2 hipster lain. By the way,  Dekorasi tempat ni cantik. cuma tempat agak kecil sedikit. Tapi for the new start is a good place. Disebabkan tgh viral tu yg dulu datang takde tempat nk duduk. Now, dah boleh walk in and terus duduk and order makanan. Yayy.

Ok now lets proceed! the food review. Bila order menu. Tanpa berfikir panjang aku terus order Nachos utk starter ! heheheh. Chicken Nachos ! by the way, ade banyak jenis nachos. ayam , daging and etc. And of course sebagai pencinta ayam aku akan pilih ayam! hehe. Chicken Nachos sedappppppppp gilaaaaaaa bolehhhhh takkkkkk. Portion dia besar. and makan 3-4 orang pon cukup. Serius aku tak menyesal. Kalau nak suruh rate. Aku bagi 10/10 for this nachos. Super Sedap! hehe. 

Chicken Nachos : RM13.90

Next, Spagetthi Meatball Bolognese. The spagetthi was awesome! sedap. Patutlah sedap lain macam rupanya my classmate yg masak. Shahrul. Dia ketua kelas time aku ting 4 dan 5 dulu. Rupanya dah jadi chef engkooo. Hihi. Tak sangka jugak aku si Shahrul ni pandai masak. Teruja la jugak sebab yang masak ni classmate. Good Luck Shahrul. Lepas ni masuk Masterchef k?

Spagetthi Bolognese : RM 13 +
Hendrix Meatball: RM13+ Super sedap jugakkkkk. 
Dessert. Brownies : RM8. 
Dating with Syuhadah, Yatie, baby firash and Scha. Eh baby firash menyelit dalam gambar la! hahaha. Baru perasan.
So aku sangat syorkan korang datang kat sini. Datang and terus order Nachos as a starter. Serius korang takkan menyesal. Then lepas tu order la apa yang korang nak! hahahah. okay eh semua? bye!



XOXO
Tita  

0 comments: