Followers

Oct 9, 2013

Event of the day : "Library is my second home!"

Assalammualaikum

"LIBRARY IS MY SECOND HOME"



Tajuk event pon dah comel. Apatah lagi event sebenar. Hew hew. Actually event ni dikelola oleh Fakulti FITA (Fakulti Filem Teater Dan Animasi). Program ni dibuat kat library kampus aku. Perpustakaan Tun Abdul Razak, Kampus UiTM Puncak Perdana. Once a year, FITA akan buat progaram ni. Kirakan ni program tahunan fakulti diorang la. 

For me, program ni sangat lah menarik and sangatlah sesuai diadakan kat kampus. Yelah. Nama pun student. And of course LIBRARY is the important place for the students. Tapi ramai students tak sedar kepentingan Library sebenarnya. So dengan adanya program macam ni lah dapat meningkatkan martabat library. 

Program ni berjalan selama dua hari. Semalam and hari ni. Macam-macam aktiviti menarik yang diorang jalankan. Serius memang dari pagi sampai ke petang. Library penuh dgn students. And ade pameran-pameran yang berlangsung contoh macam pameran Arts, Book Fair, Booth TUDM, Educational talk and banyak lagi. Banyak sangat sampai tak larat den nak kabo ni haaa. Hihi.

And banyak jugak pertandingan yang diorang buat. Bagi students yang takde class boleh la join. Aku sempat join satu contest je. Pertandingan Menulis Esei Kreatif! Tajuk esei : Why Library Is My Second Home? Mihmihmih. Serius talk, aku join memang saja-saja. Takde keje. And dapat borang pukul 12 tengahari. Pukul 5 dah kena htr. So memang main hentam je lah buat. And terkejut sebab menang dapat no 3. Ni namanya rezeki kot. Alhamdulillah. Thank you FITA sebab memilih esei saya dikalangan students yang lain. Hihi.

Program di Hari Pertama
Arts
Origami
Animator
Deep
i love this one!
Sudirman
Guest Board! boleh tulis or lukis ape sahaja.
Stage yang tersangat Comel!
Us! Geng 08! haha



Yeayyy! i got the hamper! :D
Thank you FITA. :)


0 comments: