Followers

Jul 27, 2013

Daerah Tercinta.

Assalammualaikum.

THROWBACK
last week
19 july - 21 july 2013
Jumaat - Ahad

Daerah itu.

3 jam perjalanan. Dikelilingi pekan dan hutan. Ya,  senang cerita sebelum sampai ke daerah itu aku kena mengharungi bandar yong peng, Chaah, Labis. barulah sampai ke Segamat. Kalau dulu 3 jam aku rasa lama. Sekarang ni, 3 jam rasa sekejap je. Lelap satu jam. satu jam menghayati pemandangan. Dan satu jam lagi aku pon tak pasti apa yang aku buat. Hahaha.

Buat ape ke segamat? gila tanya buat ape? Mestilah sebab rinduuuuuuu. Rindu UiTM segamat. Rindu bau segamat. Rindu jambatan segamat. Rindu jalan segamat. Rindu angin segamat. Rindu suasana Segamat. Tapi sebab utama aku ke segamat. Sebab nak jumpa Sahabat Tercintaaaaaa. Noor Adibah A.Latif.  :)

Jumaat lepas. Aku bertolak ke Segamat naik bas S&S pukul 11 pagi. Sampai segamat pukul 2 petang. Bila nak dekat sampai segamat. Seriuss aku rasa happy gila. Tak tau sebab ape. Tengok jalan tengok bangunan tengok railway. Semua buat aku rindu segamat. Last aku jejak segamat. Tahun lepas bulan 11.  So kira dah lama jugak tak pergi segamat. Perasaan rindu tu tak tau nak gambarkan macam mana. Tersenyum aku dalam bas. ^____^V

Sampai terminal, ingat nak jumpa seorang kawan ni. Tapi takde rezeki nak jumpa. Hmm. Kecewa jugak sebenarnyaa. Tapi takpelah. Next time kan ade. So terus aku naik teksi ke taman laksmana. Ke rumah sewa Ibah. Sepanjang 3 hari kat segamat ni memang aku spent time masa sehabis baik dengan ibah and hanim. First day kiteorang berbuka kat Restoran dekat area rumah sewa ibah. Berbuka with hanim and Din jugak. Malam tu kitaorang berempat tengak movie kat OS citer Despicable Me 2. Sumpah cute cerita ni. Memang berdekah la. Pergi OS jalan kaki uolssss. Kau mampu? tapi balik naik teksi. hihi.

Hari kedua (sabtu) memang spent time masa kat rumah je. Petang tu kitaorang pergi bazaar ciput dekat dengan railway tu. Ingat nak pergi bazaar segamat yang besar kat Kipmart tu. Tapi takde transport. Nak sewa kereta, Orang sewa kereta semua jauh. So at the end pergi bazaar kecik tu je. Paling tak boleh blah masa sahur. Time aku tengah masak. Aku pandang tepi je. Ade tikus. Ohmaigoddd. Aku pon lari lah ape lagi. Last2 masak sambil diri atas kerusi. Hanim pulak berdiri sebelah aku sambil pegang penyapu. kau mampu? takut tikus punya pasal. Mihmihmih. Memang kenangan betul lah! Macam2 hal jadi. :)

So, akhirnya. Hari ahad berangkat lah aku balik ke JB. Tiket siang habis. Last-last kena beli tiket malam. Nasib baik balik dengan Din ibah. So takde la takut sangat. Tiket pukul 7.30. Ibah sempat bekalkan aku dengan din bekal utk buat berbuka dalam bas. Tengkiuu ibah. Awak sweet sangattt. heeee. Din cakap dia terharu dengan awak. heeeee. Thank you jugak to si budak kecik yang nakal ---> Hanim. Heeee. Thank you sahabat for the memories. thank you ibah, hanim and din. Lepas rindu kat segamat and lepas rindu nak hang out dengan bestprenggggg. Rase sedih sebenarnya nak balik JB. :')
Jumaat | 19 july. Iftar with them! ❤




P/s : yang mana dapat further study kat segamat tu bersyukurlah. Best kot segamat! Lagipun segamat bukan mcm dulu. Dah maju dah sekarang Aku yg dpt further degree kat Shah Alam pon rasa nk pindah segamat je. Kahkahkah. Kbai. 

2 comments:

Noor Adibah said...

awak.. kite rinduu awak!
muchhh! thanks sebab awak selalu ade dengan kite. sanggup datang segamat. sebab rindu kite .. hehehe *perasan kejap. hahaha. thanks kat hanim jugak.. sayang korang.. syg waeda! :D

awak... thanks jugak bgi kad raya kat kite.. thanks for the best memories.. kite akan simpan sampai akhir hayat! hehehe.. nnti kalau dah ade anak kite cerita yang awak kawan kite sahabat kite paling ohsem! huuu.... LOVE YOU BESPREENNG!

lagi satu, TANHIAH awak sebab awak DEKAN sem ni !!!! TAHNIAHH SEKALI LAGI. *mmmmmmmuuuuuaaaah! syg awak!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

moga persahabatan korang kekal selamanye...
akak tak pernah lagi sampai segamat...one day nak ajak hubby jalan2 sana... :)


p/s: hubbby kata Kad raya cik tetra dah sampai...akak tak sempat tengok akak dah awal sampai kampung....Thank you so much cik Tetra...Selamat hari Raya juga buat Cik tetra sekeluarga....^^