Followers

May 20, 2013

Jodoh dan Pasangan hidup.

Assalammualaikum . . .
 

Wahh tajuk entri. Tak menahan. Macam bukan aku je nak post-post benda alah macam ni. Rileks rileks. Manusia boleh berubah. Apatah lagi aku kan. Hakhak. Actually, pasal jodoh and pasangan hidup. Its was a serious matter. Wahh serius u ollsss. Yelahh aku dah 22 tahun hokayyyy? eh belum lagi. bakal 22. Okbai.

Berbalik kepada tajuk entri. Okay kita cerita pasal Jodoh dulu la. okayy Jodoh? Jodoh kita hanya Allah je yang tahu. Tok bomoh tok bomoh pon tak tau. Tak payah la korang nak pergi jumpa bomoh ke bidan ke? nak tau sape jodoh korang. Ohmai. Syirik sangat. Hmmm. Sebenarnya jodoh kita sebelum kita lahir Allah dah tentukan untuk kita. Cuma, sekarang ni tinggal Usaha kita je. Kalau ade usaha, cepatlah jumpa jodoh tu. Kalau macam aku dok tunggu jodoh datang. Maka nya, lambat lah jodoh tu datang. Yeke? okay abaikan.

Mak aku suruh aku kahwin umur 25. Ohmaigod. 25 okayy u ollss. Sekarang umur aku dah 22. lagi 3 tahun. Gila tak bersediaaa! nak kena slow talk ngn mak aku ni suruh lambatkan lagi 2 tahun. Bhahaha. Umur 27 lah aku rasa sesuai untuk mendirikan rumah tangga. Gituuu. Sebenarnya kan jodoh ni bukan boleh kita nak tentukan bile ke ape ke? kalau Allah dah cakap umur 25 aku kahwin, aku nk lambat2 pon tak dan. Tetap 25. Maka nya, jangan terkejut kalau kad kahwin berwarna hitam sampai ke rumah korang. Ohmai. Hahaha.

Tapi kadang-kadang orang yang couple lama pon takde jodoh. Orang yang dah bertunang pon boleh putus. Orang yang dah kahwin pon boleh cerai. Ya Allah jauhkanlah semua tu. Semoga kita semua kekal bahagia dengan jodoh masing-masing. Amin.
 

Okay enough pasal Jodoh. Now lets move to other topic. Pasangan Hidup. Okay bab ni memang complicated sikit. Manusia ni memang ade macam2 ciri pasangan hidup lah. Kalau nak disenaraikan. Mahu kaya tauke kertas. sampai tak cukup kertas dibuatnya haaa. Tapi ape yang specialnya pasal case ni. Senarailah beribu-ribu ciri2 pasangan hidup yang korang nak. Tapi bila hati dah suka, kesemua senarai Mr Perfect or Mrs Perfect kita lenyap begitu sahaja. Dan kita akan lebih kepada konsep Terima Seadanya. Wahhhh. So sweet! hahahahaha.

Aku no komen la pasal pasangan hidup ni. Sebabnya aku takde lagi. Hmm. Kalau tgk list ciri2 aku. Mahu sampai tua tak jumpa! hahahahaha. So benda ni. Kita letak tepi dulu lah. Simpan dalam poket dulu k. Kalau ade tu ade lah. Kalau takde tu. Suruh mak kau je carikan okayy. Haaa senang.  Okbai





 p/s:kifitefe ofokeyfe.

7 comments:

anitadiana said...

ok lah tu kawin umur 25th tu..kak ita rasa umur tu sesuai..he..he..tapi kak ita pun terlajak juga.....memang tu semua kerja allah so redha..dengan ketentuannya..

Cik Tetra said...

kak ita : err ok eh kak? tapi target kita stil 26 or 27. hahahaha. betul2 jodoh semua ni Allah yg tentukan. :)

Qhaifa Nur said...

jodoh ditangan Allah...
tapi kalau kita tak cari payah juga...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Jodoh..pertemuan..ajal & maut semua di tanganNya...

Ok lah umur 25tahun tu untuk kahwin..hehe..cepat2 Cik Tetra..jangan lupa jemput ktorang ye... :)

Cik Tetra said...

Qhaifa nur : hmmm betul tu.

semutsengal said...

gatai sangatt !

Cik Tetra said...

ehh bia lahh dah 22 lahh! :p