Followers

Mar 24, 2013

Geng Oldies Dihatiku.

Kami Geng Oldies!

Geng Oldies? Ape benda tuu? Geng mafia? Geng gagak hitam? ke macam mane? Geng Oldies ni merupakan satu geng yang terdiri daripada senior dan junior UiTM Segamat. Bukan semua. Tapi ahli-ahli geng  yang terpilih sahaja. Hihi.

Kenapa Geng Oldies? Sebab geng kami menggunakan nama2 ‘oldies’ sebagai nama gelaran. Geng Oldies dianggotai oleh 10 orang ahli. Mereka adalah :

  1. Cik Tetra  sebagai Kak Senah
  2. Cik Ibah sebagai Kak Bedah
  3. Aqimie Ceplos sebagai Sarip
  4. Harith sebagai Sudin
  5. Alia (ASZWIK) sebagai Esah
  6. Wawa (ASZWIK) sebagai Maznah
  7. Wanie (ASZWIK) sebagai Combi
  8. Sahida (ASZWIK) sebagai Jenab
  9. Ieja (AZWIK) sebagai Gayah
  10. Hanim sebagai Mah

See. See. Betapa Oldiesnya nama-nama gelaran kami. Geng kami begitu aktif pada suatu ketika dulu di laman sosial twitter. Kami menggelarkan nama masing2 mengikut gelaran yang diberikan yang membuatkan kami unik. Ehhh. Hahahaha. Sesungguhnya saya sangat berbesar hati dapat menjadi ahli Geng Oldies. Kini kumpulan kami suam-suam kuku sahaja. Ianya kerana masing-masing sibuk dengan karier dan pembelajaran masing2. Ewahhhhhh. 

Saya, Kak senah kini berada di UiTM Puncak Perdana. Manakala Kak Bedah berada Di UiTM Segamat. Sarip pula kini nun jauh di Arau. Sudin pulak baru menjejakkan kaki ke UiTM Puncak Perdana. Mah pulak masih menuntut di UiTM Segamat. Manakala Esah, Maznah, Wanie, Sahida dan Ieja masing masing mula menapak di alam pekerjaan. Sesungguhnya saya disini sangat merindui kalian. Ewahhhh. Sebelum terlupa. Maafkan saya. Tutur bahasa yang agak skema didorong oleh nama group ini iaitu Oldies menjadikan saya menggunakan kosa kata sedemikiam. Hihi.

Pesanan terakhir dari saya : 
"Korangg! Kak senah rindu koranggggg. In Shaa Allah kalau panjang umur kita jumpa lagi okay. Maybe jumpa kat wedding salah sorang ahli group kita ni. Mana lah tau. Jodoh korang sampai awal! Ehhhh. Btw semoga Berjaya di mana sahaja anda berada. I miss youuu and love youuuu. Hihi. Daaaaa. Bubyeeee."

our Memory | July 2012 | UiTM Segamat 

Dari Atas : Harith (Sudin). Dari bawah. Kiri : Wawa (Maznah) Ibah (Bedah), Sahida (Jenab), Wanie ( Combie) Saya (Kak Senah), Hanim (Mah) and Alia (Esah)
Mak jemah and the ganggg!
peace! :D
:D
3 dara pingitan.
me, wawa and ibah. :D
me, ibah and alia gedik much! hihi

123 peaceee!

me and harith.

we called it kyeopta.

Berbuka puasa bersama :)

7 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comel² jer nama korang.. :)
Bila tengok gambar² ni..rindunya akak ngan kawan² zaman study dulu...

Noor Adibah said...

awak ! seriusly hahaha.. memang ayat awak semua mmg macam oldies3 gitu. hehehe..

miss u awak. dan kite rindu geng oldies.. insyaallah panjang umur dan ade jodoh lagi kite jumpe!

Cik Tetra said...

Kak lily : hehe. Tuhlaaa. Nme kiteorg sume nama org dulu. Heee.

Kita pon rindu kwn2 time diploma. :))

Cik Tetra said...

Ibah: hihi. Skema eh ayat kita. Opcoslaaa. Kata geng oldies. Hihi.

Miss u more! In shaa Allah. Ade rezeki jumpa lagi k? :)

frezalicious said...

ohh goshh !! rinduuuunyeeeeeeeeeee semua =(

Cik Tetra said...

Hanim : heeeee. Rindu kann. Tengkiuuu dtg puncak jumpa akak tadi. :)

frezalicious said...

anything for you akak =)