Followers

Feb 4, 2013

Precious Moment with Bestfriend :)

Assalammualaikum Bloggers,

Ehem ehem. Kita baru balik dari Batu Pahat. Ada apa di batu pahat? mestilah ade si ikan kaloi. Eh. Bukanlah. si ikan kaloi tu Dekda. hihi. Dekat batu pahat ade sahabat kita yang disayangi lagi dikasihi lagi disanjungi. Sabtu lepas, aku and dekda pergi umah ibah. :)

Johor Bahru -----> Batu pahat
Bas S&S International
Sabtu
9.30 pagi

Sampai BP dalam pukul 11 lebih. Ibah and abah dia jemput kiteorang kat Terminal Bas BP. Lepas tu terus g makan Mee Kari and Cendol. Ohmaigod. Sedap boleh tak cendol tuuu. Eiii macam nak makan lagi pulak. Hihi. Tengkiu pakcik latif belanja kiteorang makan. heeee. Petang sabtu tu lepas main Saidina, eh jap2 nak cerita ni. Faham tak yang aku kalah main saidina dgn dorang. Sakit pulak hati main dekda. Dasar KA punya Budak! okbai. hihi. 
 
Me and Ibah si gedik much! :p *abaikan jerawat bawah dagu aku tu --'
SAIDINA with them. Aku pengKALAH --' hahaha
Petang sabtu tu, lepas pergi melawat rumah besan mak abah Ibah. Abah Ibah bawak kiteorang pergi Pantai Minyak Beku. Wahhhhh sangat best ye! dapat amik gambar. dapat melihat sunset. Ohsemmmm! :D lepas tuu dekat kedai makan berhampiran, Pekena pulak Asam pedas, walawehh. Ohsemmm lagi. Asam Pedas was my favourite dish ever! :D 

Pantai Minyak Beku, Batu Pahat.
cantik sungguh permandangan.
Paling tak boleh blah si dekda berhasrat nak junamkan diri kat perigi kat situ sebab nk jadi ikan kaloi. Dia nak jadi satu bahan sejarah kat Pantai Minyak Beku tuu. Gila ke macam mana si Dekda ni. Hihi. Lawak lahhh! >.<

Kami! Wahidah, Adibah and Rafidah. Jalan Daaa! >.<





Ok malam tu tgk citer hantu sesama. Seram boleh tak. Dekda penakot! Err. Aku pong! nyahaha. Tengah malam pulak sesi meluahkan perasaan, Sampai 4 lebih baru tido. Gila mencurah perasaan. Macam-macam cerita keluar. dari A to Z :'D

Next day, iaitu hari Ahad. Abah and Mama ibah ajak aku and dekda g Sungai Rengit, Pengerang. Ade kenduri kahwin. Btw kampung moyang aku pon kat situ jugak. Lepas attend kenduri kahwin kiteorang jalan2 amik angin kat pantai sekejap :) lepas tu balik BP semula, balik semua terus terbongkang. hihi. Malam tu pulak aktiviti kiteorang main Saidina lagi, then aku tetap KALAH. Aku geram dengan Dekda! hahaha. Lepas tu jalan2 kat kawasan umah ibah sambil naik basikal. :D
going to Sungai Rengit, Pengerang for wedding ceremony.
Pantai Rengit. :)
And now pagi tadi pukul 7 abah ibah hantar kiteorang g bustand. Balik JB harini, Wuuuu sedih boleh. Rasa tak puas nak spent time dengan Ibah. Nak duduk BP lama tak boleh sebab esok dekda kena keje. Huhu. Takpe ea ibah. Nanti kalau ade masa ade rezeki kita jumpa lagi okay. Kita and Dekda sentiasa rindu awak! :') Btw ckp terima kasih berjuta-juta lemon kat Mama Abah awak ye Ibah atas layanan yg sangat baik. Halalkan makan minum kami ye. Tengkiuuu.

p/s: mereka sayang saya dan saya sayang mereka. Terimakasih sahabat :')

12 comments:

C.T.K said...

wah..mmg bercuti abis-abisan ni...cantik btul pmandangan tu..ct pergi batu pahat stkt pergi bp mall je..hahaha

AwieKashi said...

okay,,,sangat best!!
boleh la kasi lagu kat korang
"last minute-maafkan aku"..
HAHAHA!

Noor Adibah said...

awak! tenkiuuu sbb datang jejauh dari jb nk jumpa kiteww. hee! masa dekda kata nak balik jb pg kite mcm nk pujuk je korang balik tengahari sikit.. huu disbabkn kesian kat dekda esok hari selasa dia start kerja kte pun redha lah.. huhu. cehh ayat x leh blah kn :))

p/s: awak ngan dekda take care ye! kita kawan baik kite jugak keluarga awak ingat tu!

Cik Tetra said...

ctk : hihi. kite pergi BP sebab nak jumpe bestfriends! :D

oh ctk selalu g bpmall je ye. :D

Cik Tetra said...

awie : hahaha mmg best! wehoo. eh knp kasi lagu tu plk. nyahahaha

Cik Tetra said...

ibah : huuuu. tuhla. kita sebenarnya plan nak balik tghari. tapi dekda yg beria nak balik pagi. so kita nak ckp ape? huhu. takpela wak. yg penting kite dah jumpa, spent time same2. best gile! ayat awk mmg tak boleh blah. hihi.

p/s: ye kite igt ! awk pongg jage diri. lebiuuu. you're part of my life. :))

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..friendship forever..moga hubungan persahabatan korang berkekalan selamanye...

Cantik sungguh pemandangan kat pantai tu..mendamaikan..^^

AwieKashi said...

sebab tak dapat juin korang..
kalau langkawi sebelah johor dah lama dah..huhu

Cik Tetra said...

kak lily L heeeee in shaa Allah. thanks akak doakan kiteorang. :))

cantik kan permandangan pantai tuu :)

Cik Tetra said...

awie : heee tuhlaa. kami di selatan anda diutara. jauhhhhh gileeee. hew hew

Noor Adibah said...

awie, ape kes tu bg kiteorang lagu tu? waeda, kan.. takpelahh.. nanti ade rezeki kite jumpa awak n dekda lagi okey..

love you bestfriend. awak.. kite nak cakap ni.. ade orang kata kita dah berisi! ohmaii, kite tak de geng nak berlari.. kalau la jb dekat da lama kita ajak awak n dekda joging sekali :( hurm..

Cik Tetra said...

ibah : ahaha kan, tetibe je si awie tuuu, hihi,

okay awk. ade rezeki kite jumpa lagi k. :)

love you too. siapa ckp camtu? SZ eh?? hahahaha. exercise jgn x exercise! :D