Followers

Jan 31, 2013

Manisnya Rindu.

Assalammualaikum.

Rindu itu normal. Rindu itu satu kewajipan. Rindu itu satu anugerah. Rindu itu satu hakikat. Rindu itu satu petanda. Rindu itu satu kehidupan. Rindu itu satu fitrah. Rindu itu satu pengajaran. Rindu itu satu kebenaran dan Rindu itu satu kemanisan. Ya, sangat manis.

Merindui dan dirindui dua perkataan yang berbeza tapi masih dalam konsep yang sama. RINDU. Dan sekarang ni aku berada dalam situasi RINDU. 4+7 = 11 Huruf ----> UiTM Segamat.

KENANGAN. No matter how hard you try. You will never forget the memories. Kenangan di UiTM segamat. Selama 3 tahun. Sangat Banyak. Terus terang aku cakap. Degree life sangat lain dengan life time diploma. oppss. time degree ade life ke? -__- hahaha. Bunyi macam sadiss, tapi itulah hakikat sebenar. Bukan aku nak cakap degree life tak best. Tapi, hmmmm.

Serius bila tengok gambar-gambar time zaman diploma dulu.  Rindu UiTM, rindu classmates, rindu Roommates, rindu semua. :')

rindunya ketenangan kat kolej Suluk Belingkung. The best kolej ever. Rindu suasana dalam bilik. Tenang.
rindu wing. walaupun bilik air nun jauh kat hujung. hew hew. wahh tu mimi pon ade laa. hihi.
rindu katil aku kat SB. Aku suka susun atur kat kolej SB. sangat selesa and ruang dia luas. #ThrowbackDiploma
inilah kolej kesayangan hamba. Suluk Belingkung
Rindunya nak lalu kat sini. dari kelas nak balik bilik. :'D
menuju puncak. :D
sektor A lagi ok dari sektor C. sebab staf2 yg jaga kat situ tak banyak songeh. hew hew
ni "anak2" aku kat SB dulu. Rindu korang. wuuuu
Rindu awan segamat. Eh. Permandangan dari tingkap bilik aku. :)
this is Mongji. Mongji. akak rindu mongji. huhu :')
rindu nak pergi kelas.
rindu terminal segamat. hihi.
"Jika ada  rindu, pasti ada rasa sayang. jika ada ada rasa sayang pasti ada cinta. Jika ada cinta. hargailah ia. kerana sekali ia datang. Selamanya di Hati" - Cik Tetra

18 comments:

Cheq Kaq said...

alamak...rindu jugak laa zaman belajar dulu2..huhu

Noor Adibah said...

huii awak.. kite gila rindu zaman diploma. :)

rindu tak tdo sampai lebam mata . awak la ajar kite nie! hewhew..

Zurina said...

rindu tu anugerah dr Allah..;)

Cik Tetra said...

Cheq Kaq : huu rindu kan? :')

Cik Tetra said...

ibah : huiii. tau xpe. rindu gila! lagi2 kenangan dengan awk. :))

Cik Tetra said...

zurina : yup rindu itu datangnya dari Allah :)

Noor Adibah said...

kan.. kite punnn.. huhu..
tak sangka kite manusia yang bernama nur wahidah mohammad wujud ! hehehe. kita sayang gila bff kita lagi2 awak.. perangai awak yg gila yng bengong tu yg kite suke. hehe

Cik Tetra said...

ibah : hahaha tak sgke kite wujud? hehe omo. kita pulak tak sangka kite boleh kenal awk sampai rapat macam ni. Alhamdulillah syukur sgt! :)

AwieKashi said...

oaky,,buat entry nie memang buat rindu sesangat kat segamat.... T.T

Cik Tetra said...

awie: wuuuu kan u ollsss. rindu gile kat uitm segmaat. T_____T

AwieKashi said...

nak sewa basikal boleh? huhu

Cik Tetra said...

awie : sewa basikal? hahaha. boleh? nak sewa berapa and pukul berapa? hew hew

AwieKashi said...

dari pukul12 jap lg sampai kul6pg.. nk terus singgah PI..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comel sgt kucing tu...

Rindu jugak zaman study kat kolej dulu...banyak kenangan pahit manis..^^

Cik Tetra said...

awie: maaf ye. basikal full booked :D hihi :p

Cik Tetra said...

kak lily : heeee. kan akak. betul tu byk kenangan. :)

Cik Tetra said...

kak lily : heeee. kan akak. betul tu byk kenangan. :)

C.T.K said...

mmg rinduuu sgt2 ngan kawan2 yg sme naik dlu...huhuhu...lau tmpt ct xdpt nk rindu, sbb ct dpt dgree tmpt yg sme...ahahaha...