Followers

Aug 8, 2012

Ramadhan Special : Berbuka Di Rawa Steamboat.

Assalammualaikum Bloggers.

Semalam. Aku, Ibah, Dekda and Aqim berbuka puasa bersama. Di mana? Di Rawa Steamboat, Taman Gaya. Akhirnya dapat jugak makan dengan mereka mereka ni. Kiteorang gerak ke rawa steamboat pukul 8 malam. Petang tu, dalam pukul 4 lebih. Aku ngn ibah pergi Jusco Tebrau sekejap. ushaa ushaa kasut ngn baju. At the end, kiteorang TERbeli kasut, k k k! haha .

<3
Cik Tetra & Cik Ibah Panda
memandangkan kiteorang pergi berbuka pukul 8 malam. So aku ngn ibah gerak ke surau jusco dulu utk solat maghrib. paling sadiss lepas azan tu tak minum pape pon terus solat. ye laaa kiteorang terlupe nak beli air. tgk org dlm surau tu minum air. macam sedapp je. *nak sikit! -.- haha

then dalam pukul 8 malam tu. Dekda ngn Aqim amik kiteorang kat Jusco. Dekda park kereta kat McD smart pastu dia naik kereta Aqim. So senang gerak satu kereta jee. Sampai kat Rawa Steamboat. Woahhh ramai gile orang. nasib baik ade table Kosong. So kami berempat pon berSteamboat la dengan suka hatinya. Paling tak boleh blah dekda laa. Dia pergi amik makanan byk gile. penuh satu pinggan. sampai berbukit. hehe. banyak gilee. Aqim n ibah pakse aku makan, cehh. sadisssss. kenyang tahuuu! =='
KAMI : Waeda, Ibah, Dekda and Aqim ^^
Aqim amik ayam nak dekat 2 round. kat Rawa Steamboat ni motto dia Makan Sampai Semput. memang agak Kesemputan laaa kiteorang makan, Dari pukul 8 sampai 10 setengah malam. Nampak tak permainan. Ade aiskrim lagi. woahhh sedapp! sorang makan 3 batang aiskrim. Yang paling penting ade aiskrim perisa Duriaaannn. hew hew hew. 

haaaa Nampak nii. ^^
Aku suka Tomyam dia. sedap.
Aqim sebagai pemanggang yang berjaya. jyeaahh! sampai minyak terpercik kat baju dia. haha
Habis makan kat Rawa Steamboat. Cik ibah kite ni. Ajak pergi tampoi pulak. nak buat ape g tampoi? Haruslahh ke Restoran Sayam u ollsss . Nak jumpa abg sayang diaa. awwww. chomel much! hehe. So ngeteh kat restoran sayam. BAHAGIA ye muke ibah dapat jumpe abg sayang dia. tak percaya? okeh tgk la gambar bawah ni. hehe ^^


So kesimpulannya, happy and seronok dapat makan steamboat dengan mereka mereka semalam. thanks to Aqim jadi driver kiteorang. you're the best TUAN in the world laaa! yayy dpt berbuka sama jugak! ^__^V hew hew hew. *mohon jangan kembang. hehhh. To ibah n dekda. Seronok dapat berbuka ngn korang! weeeeeeeee. To Din, terima kasih atas layanan yang baik di restoran sayam. #eh haha. Lastly thanks 4 everthing lahh. kbye! :p

p/s: ibah bgtau something. haha sesuatu yg mengejutkan, omo! :D

7 comments:

shafiqabdshukor said...

owh.. dulu time blaja pernah gak dtg situ..

wawa ♛ said...

Bestnyaaaa makan kat RAWA ! Lame tak makan kat situu. Wuu Wuuu. Ehh, comel lah buat peace macam kita :D

Alia Rahmat said...

Jeles much! Heh! Apa yang Kak Ibah bagitahu? Dia nak kawin dengan Abg Din eyh? Ehh :P

Noor Adibah said...

okayy kite on9 pkai enpon. errr..punye la pnjang kite taip. nak komen punye pasal. last2 hilang. ciskek betul ahh..

p/s : tunggu kite on pkai laptop!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah mkn steamboat..mkn sampai semput..hehe..ktorg pernah mkn kat sini..mmg best... :)


p/s : Sori cik tetra..lama akak tak BW...mood dah kelaut ni.. :)

oh ya..akak ada send address kat email cik tetra ye..^^

Yui Light said...

Lama dah tak makan steamboat! phew!

Aliff Haikal said...

waaaaaaaaa best gilaaa !