Followers

Jul 28, 2012

wishlist : ticked!

Assalammualaikum bloggers,

ahaaaa. semalam 27 july 2012 bersamaan dengan hari ke 7 puasa. And semalam jugak hari aku amik test jpj. Kali kedua ye. *takeNote haha. Sebenarnya 13 july ritu aku amik test jpj. Bahagian dalam yang parking, 3 penjuru n bukit tu aku dengan jayanya lulus. yeayyy! tapi tapi. bahagian 2 : jalanraya. aku kandas. wuuuuu. sedih okehhh!

situasi: JPJ kali pertama bahagian 2 :jalanraya

Abg JPJ  : Dik awak berhenti kereta kat tepi jalan tu.

Aku        : alaa nape? saya nak drive ni, saya boleh drive la bang.

Abg JPJ  : takpee dik, berhenti tepi dulu.

Aku       : err, saya gagal ke bang? omo! bang please saya boleh bawak sebenarnya, saya cume
                nervous tu yg jd cmni. wuuu.
 
Abg JPJ : awak dah langgar garisan putih. so bahaya awak tahu. takpe ye dik. ulang ye. 

Aku       : wuu malunya gagal, siap jpj bawak balik kereta. *monolog dalam hati*

tu jpj kali pertama, yang ulangan punya semalam. and guess what? yeayyy! alhamdulillah aku lulus. woot woottt. by the way thanks to akak JPJ yang baik hati. Serius baik gile akak jpj tu. takde marah2. pastu dia siap ajar lagi. woahh terharu tau. sebab mase first time dapat JPJ seriuss. muke mmg pehh. ketat gile. scary! haha. Yang kelakarnya, time aku drive tu. akak jpj tu ckp "dik kenapa awak pegang stereng macam bawak lori ni? nyahaha. aku jawab 'akak kite nervous laa, sebab dulu mase first time gagal tu sebab langgar garisan putih. tu yg saya berhati-hati ni" hehe.

Okeh da boleh tick wishlist! hehe. leganya rasa dah lepas JPJ. selagi tak lulus. selagi tu lahh tak tenteram hidup aku. thanks allah permudahkan urusan aku. :)

7 comments:

hafizudin said...

power power.

Cik Tetra said...

hafizudin : power apenya, amik jpj dua kali. haha

Noor Adibah said...

yeayy! awak lulus jugakk!!

hep hep horay.. alhamdulillahhh....

kawan kite ni da ada lesen!

nanti bawak kita jenjalan ehh awak.

:D


TAHNIAH AWAKK!

Aliff Haikal said...

yeyyy alhamdulillah lulus pun ! ^^

dah boleh bawak pergi jalan2 ni :p

Cik Tetra said...

ibah : heeeee. alhamdullilah lulus ! bawak awak jenjalan eh? insyaallah. :D

Cik Tetra said...

haikal : heeee. alhamdulillah sgt.. :D

bawak haikal jalan2 eh. okehh bolehh. :pp

Alia Rahmat said...

Nyahahahhahahaha.. Lawak oke, lawak! Tahniah akak :DD