Followers

Apr 22, 2012

My Bucket List.

Assalammualaikum Bloggers,

Korang pernah tengok tak cerita Scent Of Woman? belum? dah? kalau dah, sure korang tahu tentang bucket list. Bucket list ni macam list2 impian or something yang korang nak buat. Tapi dalam cerita tu, Heroin buat bucket list tentang impian dia sebelum dia mati. Sebab dia ade cancer. So dia nak realisasikan impian dia sebelum dia mati. #tapi last2 dia tak mati pon. Keajaiban katanya. Cehh biase lettew cerita korea u olls :)

So aku pun nak buat bucket list lah! heeee. Tapi aku bukan mcm heroin dalam citer tu okeh. ade penyakit Cancer and nak dekat mati. Ishhh mintak2 dielakkan. Eh tapi tapi, aku lahir bulan 7 dan berbintang Cancer. heeee. Btw citer pasal bucket list ni, Aku ade 7 benda yang nak direalisasikan sebelum aku masuk degree bulan 9 nanti. Aku letak degree as a markpoint sebab bile kite ade aras masa. So aku rase aku akan berusaha ke arah mencapai impian aku tuh cehh! eh tak nak ckp impian laa. kire benda yang aku nak buat laa before degree. Lagi sesuai kot. heee.


So what that 7 things ?


1. Nak ade lesen kereta. Btw im otw to making it! :)

2. Nak beli Skirt chiffon pastel. Sumpah awesome skirt yg aku npk hari tuh! i want it! i want it! #tunggu keje la baru beli. Skirt tu agak mahal -.-

3. Buat Surprise untuk si "dia". Btw siape si dia? adalah. maybe pompuan maybe laki. wait n see :)

4. Nak beli satu patung barbie. Ouuhh dari hari tu nak beli tak terbeli2. Nak beli mesti mak tak kasi -.- So aku nak beli senyap2 lah. heee ;)

5. Nak DSLR. huuuu. Yang ni tak tau bile boleh beli. Sebelum degree nak ade benda ni? mampu ke? tak mampu okeh! kbye!


6. Nak Solat tarawih penuh tahun ni. Tahun lepas tak dapat. Sebab aku Accident n kaki patah. ouhh jangan dikenang sejarah lama. -.-

7. Okeh untuk yg ke 7 nih. Secret. oppsss :)


Cukup kot tujuh bucket list ni. And aku akan berusaha untuk merealisasikan all those thing. Insyaallah dengan izin Allah S.W.T. ^^


4 comments:

Suha said...

gudluck. aku rasa kauu boleh capai. yang penting aku nak tau no 7 kauu hahaah. secret apa? apaa??? :P

Noor Adibah Binti A.Latif said...

HEHEHE! u ollss! kite dah bace dahh BUCKET LIST u ollss nie! n kite doakan awak . semua bucket list u ollss ni smua terjadi tau! dimakbulkan Allah :D

Cerita Scent Of Women memang best! hehe.. kita dah abes dulu tengok wahh!!

awak.. niat awak yang nak solat terawih penuh tahun ni same dengan kite tauu.. insyaallah ehh.. kita dapat buat tu..aminn..

# JANGAN DI INGAT MIMIPI NGERI AWAK TU LAGII.. sadisss tau u ollsss.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Semoga semua impian tu akan terlaksana..Insyallah..chaiyok2..^^

*Akak suka tgk citer tu..best..tapi kat astro baru main kan..ke ditayang balik..koz akak baru amik package beyone HD..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cik tetra..nnt bg alamat kat akak ye..nak bg something.. ;)