Followers

Feb 14, 2012

song of the day! ;)

Assalammualaikum Bloggers

Hai hai. Hari ni aku nak share about my favourite song. Hari-hari mesti dengar lagu ni. Kalau tak dengar tak sah. Haha. Actually buat masa sekarang ni, ade dua lagu yang aku WAJIB dengar setiap hari. And one of this song jadi ringtone Hp aku. ^^,

1st song : Aslyn - Thats When I Love You

lagu ni first time aku dengar tahun lepas. Dekat belog orang. Mule-mule tak suke. Tapi bile hari-hari dengar jadi tersuke pulak. haha. well biase lah tuh manusia. Tak kenal maka tak cinta. Kannn. Bagi aku setiap lagu ade cerita. Setiap kali aku dengar lagu ni. Mesti aku teringat cerita2 sem lepas. Mesti aku teringat time aku accident, aku pakai tongkat, time tu bulan ramadhan and pastu hari raya. Setiap kali dengar. Benda2 tu yang aku teringat. So mesti rindu sem lepas. Rindu dengan roommate2 sem lepas. sweet kann. Sangat.

Walaupun lagu tuh takde kaitan langsung dengan kejadian sem2 lepas. Tapi lagu ni bersama aku di waktu kejadian. Korang Faham tak ape yg aku cuba sampaikan ni? err tak faham eh? takpelaa .Yang bestnye, sebab aku selalu dengar lagu ni, kawan aku pon suka lagu ni. And terus mintak lagu ni. Hahaha. Comel je. Adik aku pon da hafal lagu ni. yelaa time kat rumah dulu hari2 aku bukak.  Aku berupaya dalam mempengaruhi orang. kehkehkeh. :P


2nd Song : Seventeen -  Untuk Mencintaimu

Haaa. untuk lagu kedua ni. Aku mula suka time aku tengok citer mimpi sampai ke bintang.  Sebab lagu ni jadi OST dalam ciiter tuh. Lagu ni pon ade sentimental value jugak. Omo! haha. I mean bile aku dengar lagu ni aku akan teringat something. something ape tu? okeh tu rahsia. Tapi yang pasti lagu ni memang best. ^^,


#Don't worry bloggers. Im not the "Jiwang" person. Lagu tuh je yang love2 berbagai. Btw aku dengar lagu bukan sebab lirik dia. Sebab melodi. So kalau korang tanye lagu tu pasal ape. Mesti aku tak boleh jawab. Sebab Aku menghayati melody dengan suara penyanyi tu je. Tapi aku akan faham kalau aku bace lirik sambil dengar. heee Kbye! :P

p/s: ringtone hp aku lagu Aslyn-that's when i love you :)

13 comments:

wawa ♛ said...

lagu aslyn tu bestt ! Try dengar lagu Megan Nicole, tapi dia banyak buat cover lahh . But nice :)

semutsengal said...

lagu nasyid tak suka ?



LALALALALALALLA

Cik Tetra said...

wawa : kann..lagu tu best :) okehh nti akak try dgr lagu yg wawa suggest tu. :)

Cik Tetra said...

anip : HAHAHAHA..mestilah aku suka..tp suke sikit je la..kbye! :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

1st time akak dgr lagu yg 1st tu..best plak..^^

Cik Tetra said...

kak lily : heeee...lagu tu mmg best..
:)

AwieKashi said...

macam kenal je lagu tuh??? huhuhu

AwieKashi said...

macam kenal je lagu tuh??? huhuhu

Cik Tetra said...

awie : kenal eh? entah lagu dari blog sape ntah ni ek..


#krik2..

AwieKashi said...

HAHAHAHAHA!
entah2...buat tya lak...

#sangat sesuatu

Cik Tetra said...

awie : HAHAHAHA... yela2..tau lagu ni dari belog u ollsss... :D

fathiahRAIHANA said...

comelnya video thats when i love u tuu ^^

Cik Tetra said...

Fa: heee comel kan..kite suka lagu tuh.. :)