Followers

Feb 16, 2012

Mimi's Story : Bahagian 3 ^^,

Assalammualaikum Bloggers,

Hai korang. Selamat Hari khamis. Heee. Esok hari jumaat kan. Nak tau tak esok kite balik JB. Dah sebulan kite tak balik. Sadiss tau. So kite tak kire. Kite nak balik jugak esok. Walaupun berbelah bahagi nak balik ke tak. Tapi kite rase kite HARUS balik. Hehe. 

Ingat tak dengan mimi? kucing yang duduk kat wing kolej aku. and ingat lagi tak kat entry ni . ? hehe. Kemain lagi kan. Aku ingat si mimi ni nak mati. Tapi, tapi alhamdulillah dia tak mati lagi. heeeee. 2 minggu lepas entry yg aku buat tu, mimi balik wing aku balik. Mong ji (anak mimi)  pon dah balik. heeee. Rupenya selama ni si Mong Ji ni merayau kat sebelah blok aku. Blok lelaki. hamboiii si Mong Ji. Gedik tauu. awak tu budak perempuan, tak elok g merayau kat tempat laki. Hehe.

Time aku balik raye cine haritu, aku sempat amik friskies kat rumah bawak balik kat U sebab nak kasi dorang2 ni makan la. Kesian. Takkan hari2 nak makan makanan bekas2 orang je. Si Mong Ji dengan Mimi dari kurus dah gemok. Seronok tengok dorang. 1 hari aku kasi makan 3 kali. Mana tak gemok. And sebab tu jugak la, friskies cepat habis. So, dah 2 minggu makanan tu habis. Si mimi ngn Mong Ji hari2 duduk depan bilik aku mintak makan. Adoi kesian la sebab makanan da habis. Hari ni baru sempat beli. Aku kirim Classmate aku yg duduk luar belikan. Thanks Pali. :)

ni bukan jenama friskies, ni jenama Smart heart.
kemain si mimi ni, da bau makanan dia la tuhh. heeeeee #dah kurus dah, sebab 2 minggu tak makan biskut dia. haha
"kakak waeda cepatlah, kita nak makan ni "- mimi
dia tengah mengandung ni. gila rakus dia makan. lapar gila la tuhh. hehe

"nyum, nyum"-mimi
"eh lupe nak bagitau, thanks kakak waeda" -mimi

p/s : seronok bila tengok kucing makan. Dia makan dengan bersungguh2 lepas tu tak tinggal sisa. Dia pun tahu erti bersyukur, tak mebazir. Kita pulak? makanan tak habis dan terbuang. ^^,

26 comments:

Awie Omar said...

Singgah ke sini sebentar. Nak jemput tengok entri ini.
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/next-top-blogger-1-episod-6.html
terima kasih kerana bersama NTB1.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

kak waeDA.kak waeda.. untuk mimi je ke ?? untuk adik Noor Adibah ni takde ke biskut nak bagi?? kita pun lapar niee.. x cian ehh??

HAHA.. errkk! cehh! u ollss balik minggu nie?? pehh.. K BAI!!

Cik Tetra said...

AWIE OMAR: same2..btw terima kasih sudi singgah sini.. :)

Cik Tetra said...

ibah: elehhh dia pon nak jugak ke? meh dtg bilik makan biskut kucing ni haaaa...hambikkkkk. kahkahkahakah.. :P

#alaaa bia la we ollss nak balik..jgn lah jeles...u ollss baru balik haritu kan... :P

Chegu said...

Kucing ni, kalo da kasi mkn sedap, kompom tulang ikan semua da x lyn...kan???

fathiahRAIHANA said...

dulu kan time dok asrama ada jugak sekor kucing macam ni, rajin mai lepak kelas kami, mintak makanan, hek3. nama dia Tikah Halim :D

d-are said...

waahh....sungguh berselera mimi mkn..emm,biler bace entry ni,teringt lak kat kucing akq(yelo n anak2 dye)..tapi syg la wahi,diowg sume dah dibagi dgn jiran akq,coz asyik diowg asyik membuan je kat dlm uma..ayah akq ape agy,bisingla suh bagi org...huhu..peh ni lau akq lik uma xde da diowg sambut akq...uwaaaaaaa.....

semutsengal said...

Err,

mimi kiut tak mcm kau.



kahkahkahkah !

acheeqa farhana said...

sy suke kucing! comelnyeee kucing2 ni...

Cik Tetra said...

chegu : haha tau xpe..tp diorang kalau da lapar..ngap je semua benda..roti kosng pon mkn..hehe

Cik Tetra said...

FA : hamboiii nama dia kemain lagi..tikah halim...awesome! hehe

Cik Tetra said...

kak dya : lah yeke...huhu..sedihnya..xpe2..nanti akak jenguk la diorang eh... :)

Cik Tetra said...

anip : yelaaa..mimi sorang je yg comel..g la couple ngn mimi tuh!


hahahahhahaaha

Cik Tetra said...

acheeqa : heeee..comel kan..kite pon suke ngn kucing.. :)

Ariel Pocong said...

ni bkn kucing waeda ckp skt k 2??

Cik Tetra said...

ariel : a ah..dia sakit..tp dia dah baik da..tetibe je dia muncul balik..

suha said...

kucing pun tau bersyukur, kan?

anyway, kenapakah kakak waeda? bukan makcik waeda ke?? hehe. semoga murah lagi rezeki waeda ya :)

noorniey Azman said...

wink wink *
kucing noni xmakan frieskis ke..whiskes ke...kalau bagi nasi + ikan terus hadap..mmg kucing perut kampung :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Samalah dgn kucing Qis tu..semenjak mengandung ni kuat sgt mkn..dlm stgh jam pas mkn..ngiau2 lagi minta mkn...mcm org juga klu mengandung..kuat makan..untuk baby dalam perut.. ;)

Cik Tetra said...

noorniey : waaaaa yeke.bagusnye kcing tu...tak demand pon kan..heee

Cik Tetra said...

sue: heeee ..kan kankucing pon tau bersyukur...

sebab kite mude lagi..takkan nk pggil mak cik pulak..hahaha...

amin.. :)

Cik Tetra said...

kak lily : a ah,..same macam kucing QIS..tgh mgandung jgk kan..kucing kalau tgh mgandung memang banyak makan..

aQimie Ceplos said...

HAHAHA!
kw, saling tak tumpah mcam mimi.. haha!

fiskis lebih ade x?
kecian jonet aku kelaparan kat sR hehe

Cik Tetra said...

aqim : hahahaha..yelaaaa..muka aku macam mimi..pon bolehhh... HAHA

nak ke? amik r aku nye sikit... :)

siMpLY nana said...

bagusnya...bila dia kekenyangan, akan sentiasa dia mendoakan orang yg memberi dia makanan...

Cik Tetra said...

kak nana : mcm tu eh kak..ohhh.. :)