Followers

Jan 14, 2012

Nanban = 3 Idiot . .

Assalammualaikum bloggers,

Semalam Aku, Simaa and Hanan keluar g bandar segamat sebab nak beli no pin BSN untuk apply degree. Gile ramai org. Tapi ramai budak2 la. Ade sorang akak bagi aku nombor giliran awal. Aku punye no 86 pastu dia kasi no giliran yg ke 72. Hee. Thanks akak. Tapi kan. takyah gune pon no giliran. Sebab kiteorang terus g kaunter tunai je. Ohhh baru aku tau. Penat je tunggu.

pastu lepas settle sume benda kat BSN. Aku g kedai Kodak. Recover memory card aku. Alhamdulillah gambar2 dlm camera dpt diselamatkan. Heeeee. Seronok! and then kiteorang pergi avon sekejap. then mase yang ditunggu-tunggu telah tibe. nak tau ape?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

 Hoyeahhh. Makan Cendol pulut! heeee. Sorry Kak Lily saya buat entry pasal Cendol lagi.  ^^,

hoyeahhh!!
cendol kacang..


simaa makan cendol biase.
Cendol pulut yg awesome!
lepas makan cendol. Kiteorang pergi Nirwana beli barang sikit. Then perut pulak dah lapar. jom g mcD pulak. Simaa da teringin nk makan MCd. Heee. Seperti biasa la. Aku kalau makan mesti tak habis. So tapau la. :D

hanan punye gambar terang n cantik je. Angle yg tepat.
nampak tak camera hp aku sabotaj aku. NUR terlebih disitu.


Selepas berhoyeah-hoyeahh di McD kiteorang terus g terminal beli tiket n solat jap. Pastu terus ke One Segamat. G tengok wayang. Nak tau kiteorang tengok citer ape? sumpah lawak weyh. Kiteorang tengok citer Tamil!. "NANBAN" Hehe. abistu yang paling awal citer tu. So kiteorang pon tgk r. Tapi kan. Citer tamil bukan sebarang citer. Citer Tamil versi 3 IDIOT. Sumpah best! sebijik citer 3 idiot. Pelakon dia muke lebih kurang, jalan cerita sama. dialog pon lebih kurang sama. Cume Bahasa je lain. And versi Tamil ni banyak lagu laa. Time lagu aku tido jap. Hikhik #korang jgn gelak eh. Muahaha.
NANBAN means FRIENDS :)


p/s: bodoh betul la. aku pergi picit jerawat. Kan dah berbekas. Horror gile muke aku skang. kbye!

20 comments:

Alia Rahmat said...

download kan . masyeehhh ^^

wawa ♛ said...

macam best je citer tuuuu ? HAHAHA .

#kite nampak akak semalam . Kbye :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

uwaaarrggghhh...akak sampai skrg tak jumpa2 lg cendol pulut... :(

terkejut akak baca Cik tetra nntn citer Tamil..mcm tak caya..hehe..sekali sekala tukar angin nntn citer yg jarang ditgk ok juga tu... ;)

Cik Tetra said...

alia : hamboii...suh akak download eh..hahaha..okehh... :D

Cik Tetra said...

wawa: hahaha..memang best lahh! :D

#akak pon nampak wawa ngn alia semalam..kbye! :P

Cik Tetra said...

kak lily: huhu..tuh la..kesian akak..akak dtg la segamat..kite bawak akak makan cendol..hikhik.. :D

#hahaha..jgn lah terkejut kak...kite ni mmg mcm ni..main taram je..org tak tgk..kite tgk..hikhik.. :D

Chegu said...

hahahlayan citer tamil eh? ni mesti sebab da pkene cendol segar amat ni.tgk cik tetra minum, rase mcm nak trus balik segamat plak, hahaha

Cik Tetra said...

chegu : hahahaha..citer tamil pon best ape! hikhik..

#balik la segamat..makan cendol pulut! awesome ohhh! hehe.. ^^,

fathiahRAIHANA said...

dah lama tak makan cendol , hee.
tgok gmbar cik tetra ni tringin plakkk :>

Cik Tetra said...

fathiah raihana : heeee..teringin eh..g la mkn cendol! :D

reza al-razi said...

lama dah x merasa cendol pulut segamat.... ;-)

ank mak siti said...

haha, not bad lar cendol pulut depan nirwana tuh..btw.. hehehe, da rse cendol near masjid india segamat pyer.. mmber din kte kt c2 ag best..

btw, nanban eh.. ade trdemark All Is Well x?xper.. klu de mse, din plak tgok..

Cik Tetra said...

reza: heee...dtglah segamat senior.. :D

Cik Tetra said...

AMCT : kann..sedap jugak..yg depan masjid india segamat tuh..waeda belum cube lagi..kat area mane tuh din?

mestilah ade trademark all is well..citer dia sebiji macam 3 idiot..best!

simply nana said...

sedap lagi cendol kt taman yayasan ni...hik3...seb baik br mkn cendol...
psst...sedap ke cite uh

aQimie Ceplos said...

aku rase crita kau masa kau tidor lagi best kot! HAHA!
pegi x ajak.mencik.. makan cendol plk tu :(

Cik Tetra said...

kak nana : heee yeke..alaa kite tak tau la taman yayasan kat ne..hikhik..

#best citer tu.hehe.. :D

Cik Tetra said...

aqim: errr...kau ni jgn la ungkit kisah lame..tu dolu-dolu..hikhik..

#ala nak ajak mcm mane..kau mane ade.. :P #sedap cendol tuh!! pehhhh... :P

Si qusowt said...

nampak sgt peminat setia cendol depan nirwana 2.huk3...

Cik Tetra said...

si qusowt : hahahah..mestilah..da kat situ je yg paling dekat.. :D