Followers

Jan 12, 2012

Janganlah mati! :(

Assalammualaikum Bloggers,

Aku nak bagitau ni. Aku sedih la. huhu. Dulu aku pernah cerita pasal MIMI kat entry ni. Ingat lagi tak? kalau tak ingat sile click link tuh. Nak tau tak. Mimi ngn anak dia dah duduk kat wing aku balik. Anak dia pon dah besar. Comel je anak dia. Aku selalu pegang2 anak dia and kasi makanan kat diorang. Tapi kan, tadi time makan tengahari. Aku nak kasi diorang ayam goreng. Aku panggil lah "miaw, miaw" tapi mimi ngn anak dia takde. Blackie pon dah takde. Pelik jugak aku. Huhu.

Pastu tadi petang. Aku nampak mimi kat depan bilik Kak Anne. Dia tengah sakit. Mata dia berair. pastu mulut dia keluar air liur darah. Huhu. Sedih gile kot! aku tak boleh terima laa. Pastu anak dia pon dah takde. Aku rase ade orang buang la. Huhu. Yang pasal mimi pulak. Aku tak nak salah sangka. Bak kata Ariel maybe dia salah makan or something. Tapi kan bukan semua org suke kucing macam aku n sue. Aku happy gile bile hari2 jumpe mimi ngn anak die. Tapi aku rase Mimi macam dah nak mati je. Huhu.  

"Kakak sayang mimi ngn Blackie"
sedih la tengok mimi.. :(
korang tengok yang kat lantai tu air liur mimi. Huhu. Ade darah pulak tu. :(

p/s: Korang please la jangan benci kat kucing. :(

32 comments:

Haruuta Chan said...

TAT huawaaaaaaaaa...
Sedih gila...
Kucen tuh nmpak stil senyum even air liur dye dh ada darah T_T
Harap org yg buat kt kucen nih dpat balasan T.T
sedih betul

aQimie Ceplos said...

okeh.. quite taching Y.Y
anta dy p penawar doe ..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..siannye..
Sampai hati orang buat macam tu..
sedih akak tgk gmbr yg last tu..

ciK LyndaWawa said...

alahai...siannye die...=[

wawa ♛ said...

alahhh alahhhh, kesian-nyeee . akak tak try cari ke blackie tuuu ?

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

dik...
bwk u punya cat pergi vet..jgn biar kan..nnt melarat..cpt sblm terlmbt..

hope ur cat sembuh


tke cre

cik mun said...

huhuhu..sabar ye..
gi jumpe doktor cpat2..

Cik Tetra said...

haruuta chan : huhu..sedih kan..sy yg tgk ni lagilah sedih..

#kalau betul la ade org yg sengaja buat mcm tu..semoga allah yg membalasnya..

Cik Tetra said...

aqim : Y.Y huhu..

#camne nak htr g penawar..aku balik dari mitek semalam mimi dah takde..huhu..

Cik Tetra said...

kak lily: huhu..tuh la..sy tak tau la betul ke org yg buat cmtu..tp kalau betul ade org buat mcm tu..x tau la nk ckp ape..huhu..

#sedih kan.. Y.Y

Cik Tetra said...

cik LyndaWawa: huhu..kesian kan.. :(

Cik Tetra said...

wawa: akak dah try cari dahh..tapi tak jumpe pong..huhu

Cik Tetra said...

sHa-Rifa : kak..kucing tuh da takde da..tak tau dia pergi mane..baru igt nak kasi dia ubat..huhu..

Cik Tetra said...

cik mun : huuuu.kucing tu dah takde..

cik bai said...

jangan sedey ye..

Cik Tetra said...

cik bai : huhu..okayy..

Cik tikah said...

eh, kenapa boleh jadi mcm tuh? siannya...

Cik Tetra said...

cik tikah : kite pon tak tau..nape ley jd camtu..huhu..

Ariel Pocong said...

waeda sabar la..jgn sngke yg bukan2 terhadap manusia..Mgkn mimi slh mkn kot..
Kucing kt sni ad ank.. Kecik n comel...kalaw waeda nk bole je...

Cik Tetra said...

ariel : huhu..okay2..waeda x salah sgke..cume waeda sedih..tu yg rase mcm tuh..huhu..

p/s: kalau ikut waeda nk je..tp budak wing waeda ni tak suke kucing..huhu..

aQimie Ceplos said...

MUNGKIN dy cari keteenangan kot kt mitek, hehehe..!
TULA ko xjge btl2.
tgk my Jonet.. sehat je :)

Cik Tetra said...

aqim: eh ape pulak..aku da jage dia betul2 laa..huhu..mane ade dia kat mitek..aku g mitek td..x npk kucing pon.

mane gmbr jonet kau? nk tgk dia sihat ke x?

semutsengal said...

batuk kering tuu, kau g lah bawak g klinik haiwan dekat sebelah PPD SEGAMAT !

Alia Rahmat said...

errr .. sedihnyaaaa . alia pun sayang sangat kat kucing, tak sanggup tengok diorang sakit atau kelaparan .

Cik Tetra said...

anip: huhu..masalahnye kucing tu da takde..aku tak tau dia pergi mane..huhu,,

Cik Tetra said...

alia: kan..kan..akak lagilahh..tak boleh tgk kucing camtuh..sedih sgt..bab2 kucing ni mmg akak lemah..

cik ika said...

tgk gmbr mimie terasa nk menangis..kalau ika confirm da ngis kt dpn die..

Cik Tetra said...

cik ika: huhu..tuh la kite pon nangis kot..huhu..

si robot comel said...

lah kesiannya,jumpa balik tak?mungkin dia pi wing lain kot.

fathiahRAIHANA said...

alaa ciannya.. nmpak sakit sgt tu .. tringat cik teh :(

Cik Tetra said...

si robot comel : huhu..da cari kat wing lain..dia takde pon..rase mcm dah mati je..da bape hari tak nmpak dia..

Cik Tetra said...

FA: kann..npk sakit sgt..kesian gile..huhu..