Followers

Jan 31, 2012

3 Hari 2 malam

Assalammualaikum bloggers,

hai hai korang. Sumpah rindu kat belog nih, rindu nak blogwalking, sorry la kawan2 yg dtg blog "kite" tapi "kite" tak dtg balas jejak kawan-kawan. Kite busy la sekarang ni. Nak makan pon tak sempat tau. Siyes. #okeh tu tipu. Hahaha. Actually sekarang ni aku berada dalam mood CLIMAX, dimana semua final project harus disiapkan ye u ollss. Jumaat lepas hingga ahad. Aku dan ahli group pergi buat research kat KL. Sumpah penat nak mati. Tapi alhamdulillah tak mati lagi. Heeee. Kiteorang pergi Syarikat Kumpulan Media Karangkraf dan Zoo Negara.

3 hari buat research ni sangat best! lagi2 time kiteorang pergi karangkraf sebab ade karnival karangkraf 2012. Kat situ macam2 ade. Yang paling best boleh gune BAUCAR IPT. Oh man mmg aku tak lepaskan peluang punya laa. Paling best bile dapat jumpa penulis novel kegemaran aku. Gile eksaited wehh. Dapat jumpa Damya Hanna ngn Ramlee Awang Murshid! omo! sangat seronok. Paling Gile bile Novel2 ade buat harga runtuh. Satu Novel ade yg RM3 ade yg RM5 and ade yang diskaun 30, 40 %. Mana tak gile. Aku ni dah la gile novel. Banyak gile novel aku borong, majalah lagi. serius Awesome!

Disebabkan angkut novel2 yang aku beli tuh. Sampai sekarang tangan n badan aku lenguh2, Kaki pon kebas lagi. Kan best kalau ade orang boleh tolong urut. mesti lega satu badan we ollss ni.HAHAHA. Sangatt!. Dah la malas nak citer. Korang tengok la gambar kat bawah ni. hamek kau! banyak gila gambar menunjukkan ke'eksaited'an aku. kannn. eh lupe nak cakap thanks to Pihak Karangkraf sebab sudi terima kiteorang sebagai researcher! Kbye!

DAY 1  : Friday / 27 Jan 2012

teheeeee :)
kedai alat2 muzik tradisional..
kedai cenderahati
:D
tengah tulis ucapan utk cenderahati..
waeda, tira, simaa and hanan :)
nak beli lahh tu.. :P
cenderahati yg kiteorang beli kat CM.. RM 15 satu..

DAY 2 : Saturday / 28 Jan 2012
naik LRT ke shah Alam..nak pergi karnival karangkraf..
^^,
simaa and hanan :D
welcome!
bergambar dengan encik Azam Aris, Editor Karangkraf , selepas temubual dia..
my favourite author..
tadaaa..yeay!! dpt amik gambar ngn dia..dpt sign kat buku! eheee..
comel gile booth Damya Hanna :)
heeee dapat amik gmbar ngn kak damya jgk!kbye! :P

lelongan buku RM3 senaskhah.ade yg rm 5, rm 10, potongan 30%..gile murah!
jenuh nak bayar..ramai gile orang..
makan kat Jalan TAR.
tengok wayang citer JOURNEY! best gile!
DAY 3 : Sunday / 29 Jan 2012

beria gila muka aku.kbye!

banyak tak novel yg aku beli? sangattt kannn..hahaha kbye
Fuhhh banyak gile gambar. Aku dah tak larat nak upload dah. Hahahaha. Btw perjalanan 3 hari 2 malam ni sangat seronok. Yang paling penting dapat jumpe Ramlee Awang Murshid ngn Damya Hanna. Heeeee. kbye!


p/s:  Anip..kau rindu aku eh. yela kau tanya kenapa aku senyap. HAHAHAHA.

30 comments:

Aini Amanina said...

Untunglah dapat jumpa dgn penulis novel. Sumpah kita jealous! waaaa.. Tapi kalau tak silap karangkraf tu dekat je dgn rumah ayah sedara kita. kt shah alam kan? Haha ! Tidur kat zoo tak sayangs?

Cik Tetra said...

nina : hehehe..alah jgn la jeles..a ah kat shah alam..tido zoo? omo! kite tidur umah sedara hanan la u ollss..hikhik..

wawa ♛ said...

bestnyeeeeeeeeeeee akak ! haiihhhhh . jeles jeles jeles ! =='

AwieKashi said...

patutlah hang lama takhapdet belog cik waeda oi!!!
hehe...
untunglah berjalan2...org penat2 ber SUPRO...dia pi jln2 pulak...
pftt!!!!~

ZWAN SABRI said...

Banyaknye beli novel.. nak satu boleh.? HEHE..

si robot comel said...

laa,kenapa tak ajak kita pi buat research,boleh tumpang sekaki borong novel,hehe

Cik Tetra said...

wawa: hahaha..sangat best!! sila lah jeles..kbye! hehe

Cik Tetra said...

awie: lame eh..baru 5 hari je kot! haha..ingat we ollss jalan saje2 je ke..buat research okeh..penat..igt tak penat..

#supro eh? tak tau lak time tu ade supro..kbye!

Cik Tetra said...

ZWAN: nak eh..boleh2..meh sini RM20..hikhik..

Cik Tetra said...

si robot comel: asal tak bgtau nk ikut..kalau tak dah ajak dah..hehe

AwieKashi said...

poyosssss je u ollss!!!!
len kali semak calender tahun naga... :P

Cik Tetra said...

awie: elehhh..u ollss lg poyossss!!

#semak calendar?x nak la..lain kali buat la annoucement..kan senang.. kbye! :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Owh..patutlah sunyi..
Bestnye dapat jumpa & bergambar dgn Ramli awang murshid..jeles akak.. :)

hani said...

jeles woo...
aku yg rumah hanyalah sekangkang kera dari karangkraf tu pun tak sempat pegi tau!huhu...

Cik Tetra said...

kak lily : heeee..bestt sgt..dah la sy minat dia gile2..akhirnya dpt jumpe! hikhik..jgn lah jeles kak..peace! :D

Cik Tetra said...

hani : hahaha..lah umah dekat asal tak g..syg nye..huhu..

Chegu said...

Sy pun eksaited kalo jmp pnulis yg sy minat, kalah jmp artis kan. Ingta lagi time bergambar dgn faisal tehrani dan RAM, gigil2 kot, eksaited pny pasal, hahaha.. Tp last year kat pesta Buku agak keciwa a, lame gile tggu RAM, tggu pny tggu, x dtg2 kan, so terpakse la berundur diri, hehe

Wah anak dara, btol2 borong buku ye... Hehehe, berbaloi-baloi, sy da bace da karya terbaru RAM tu, t jgn lupe teka dulu tau sape pembunuh tu

Cik Tetra said...

chegu : heee sama lahh..lagi eksaited dari jumpe artis..lg satu artis sy kurang sikit..tp kalau penulis novel..mmg minta gile2..la kecewanya tak dpt jumpe..takpe..nti kalau ade event camni lagi..pergi laa.. :D

#hehe..mestilah kena borong..gune voucher je..hikhik..wahh dah bace eh..ok2..nti sy teka..bgtau chegu.. :D

ank mak siti said...

owh, okeyh fine cik tetra borong buku xhingat mmber..
untglar die dpt jmpe ngn penulis novel tersohor..
btuah2.. :)

semutsengal said...

uihhh,

jenuh aku skroll! AHHAHAHA


patutla senyap je eh, berjalan rupanya.

aQimie Ceplos said...

weh!! ni kau buat reseacrh ke kau p cuti cuti malaysia??
rinnduu lah :( HAHA

Si qusowt said...

jeles nye..:(

Cik Tetra said...

DIN: hehehehe..ape pulak tak ingat member..eleh tadi din beli buku pon tak ingat member..HAHAHAHA..

#heeee mestilah untung..favourite author kot..hehee :)

Cik Tetra said...

anip : hahaha..penat eh? ala kau ni skroll pon malas..ape nak jadi..hahaha

#heee..kalau aku senyap maksudnye ade la tempat aku g tuh..hehe..

Cik Tetra said...

AQIM : hahahaha..RESEARCH sambil cuti2 malaysia la wehhh.. :D

rindu aku eh? omo..omo! hahahaha..sengal lahh u ollss ni..kbye! :D

Cik Tetra said...

qusowt: alooo..janganlah jeles..hahaha..peace.. :D

Ila said...

wah,byknya novel..leh akak pinjam nanti ni

Cik Tetra said...

kak ila : heeee nak pinjam eh? bolehh.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

ewah2 dia berjalan sakan ehh.. patot la lupa ibah kat segamat ni haa.. hihihi.. :D seronok tgk korang!

<3 <3 nanti kita belikan awak pokok kaktus yee ..tgu tau kita balik cameron.

Cik Tetra said...

mane ade berjalan sakan..kiteorang berjalan biase je la..hehehe..tak lupe awk pong okehhh! :D

yeayyyy! kite sebenarnya teringin nak pokok kaktus tu,.nanti awk belikan eh..kite bayar..
:)