Followers

Dec 13, 2011

Craft Of the Day : Origami :)

Assalammualaikum Bloggers,

percaya tak, percaya tak yang aku berjaya buat Origami. Heeeee. Omo. Aku berjaya buat origami bunga tulip ilham dari Belog Awiekashi. Dia siap buat tutorial lagi u ollss. Btw first time cube buat origami ni terus jadi. Sangat awesome! Ni yang berkobar-kobar nak buat banyak-banyak. Tapi tapi. Aku punye Origami tak lah se'Awesome' Awie punye. Dia buat lagi awesome kot! :D

percubaan pertama.. :D
tadaaaaaaaaaaaaaa.. :D

pink+red :)
yeayy..kat atas meja dah ade bunga.. :)
cantik kan bile dah jadi hiasan. Next project nak hadiahkan kat kawan-kawan la. Btw aku dah pandai buat origami-origami lain. Nak tau buat camne? Google sudah. Heeeee. Aku dah reti buat origami bentuk love and bintang. Yang love dah buat banyak dah. Lepas ni nak buat yang bentuk bintang pulak. Pastu nak isi dalam balang kaca. Mesti Awesome. ^______^ k la. nak tido. Kbye! :)

p/s: tq Awie for the tutorial ! :)

25 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik lah..
berseni lah tgn cik tetra ni..
akak ni buat apa pun tak reti..tgn keras.. :D

Jia Nur Fizza said...

i luv origami...art of folding paper..n its so cute...=)

Cik Tetra said...

kak lily: heeee..cantik kan..ala xde nye berseni..sy buat ikut step je ni..heee :)

Cik Tetra said...

jia : yeahh! i luv origami too.. i love art and craft.. :)

wawa ♛ said...

buatkan untuk wawa ? hehehehe . meja wawa kosong jeeeeeeee .

Alia Rahmat said...

kakak ! nak !

Si qusowt said...

hek!tadika dulu kan dah blaja...hehe
:P

Cik Tetra said...

wawa: nak eh..oke..nanti akak buatkan.. ;)

Cik Tetra said...

alia: okayy2..nanti akak buatkan eh.. ;)

Cik Tetra said...

si qusowt: hahaha..tuh la..tp time tadika..ajar buat ape je.. :D

ciK LyndaWawa said...

wah..kemasnya meja dia..=]

Cik Tetra said...

cik lyndawawa : heee biase je..thankss :)

AwieKashi said...

okay sangat jeles!!!
sebab ada kipas tuh!!!!!!!!!!

AwieKashi said...

wah....nie yang jeles nie...


#sebab ada kipas tuh!!!

jelah said...

cantek akak wat...yg jelesnyer ade al-quran kt sbelah bunga...mesti byk bce...

Cik Tetra said...

awie: elehhh..pasal kipas tuh pon nk jeles ke? siapa suruh tak letak kipas..dia pon ade kipas tu jugak kan..so jgn jeles okehh.. :P

Cik Tetra said...

jelah :heeee.. thankss.. :)
letak al quran kat situ sebab senang nk amik..sebab selalu bace lepas solat ^___^

Papa Mifz said...

Pandai yer buat,boleh berniaga mcm nih ;-)

Cik Tetra said...

papa mifz: hahaha..thanksss..berniaga eh?? omo! hehe :D

suha said...

awesome kan!

waeda dah terror buat origami bintang, sue nak sebalang . haha!

Cik Tetra said...

sue: hahahaha..hamboiii nak sebalang?? mampossss!hahaha :D

♥ Capital N said...

Gila kiuttt ! Nak try buatt lah macam nii . D:

Cik Tetra said...

capital N : heee..try la nti.. :D

HaLuNa ReTrO said...

omo..!!hal nk jugak..!!hee~

Cik Tetra said...

hal : errr nak jugak eh...?? g mintak kat awie.. :)