Followers

Nov 2, 2011

`Segmen suka-suka`

wahh da lame tak join contest or segmen ni. Tapi disebabkan Kawan Se FB, Se BLOG, Se SKYPE, Se FORMSPRING and Se TWITTER dah tag aku. beliau adalah Cik Panda So mestilah join u olls! hehe.

Ade Rules yang perlu dipatuhi (sangatttt u olss..hehe)

•Each person must post 11 things about themselves in their jurnal .
•Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer .
•You have to choose 11 people to tag and link them to the post .
•Go to their page and tell them you have tagged him/her .
•No tags back .
•No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people .

11 things About Cik Tetra
  
aku dengan kucing mmg tak dapat dipisahkan.;)
suke warne hitam. sebab wrne hitam sangat cool!
 aku jugak merupakan hantu durian. sangatttt.
seorang yang kepoh. heeeee.
peminta korea no 1. yeahhhh!!
seorang yang heartless
ade 3 nama panggilan iaitu waeda, wahi ngn wawa. :D
selalu gaduh ngn kakak n adik! haha
favourite chocolate - Kinder Bueno.
lauk kegemaran asam pedas.
seorang yang penakut. muahaha
" Stalker Terhebat" hehe. :D

11 SOALAN HIJAU DARI  IBAHPANDA  :)

Apa impian korang dulu2 masa kecil ??
nak jadi pembaca berita kat tv3. yang jd pembaca berita Buletin Utama tu! hehe..sangattt.
Antara Mak dan Abah korang, mana korang lebih mesra ?? 
mestilah dengan mak! ;)
Adakah korang basuh baju korang sendiri ?? ( haaa, tak baik tipu.. jawab jujur tau! )
kat rumah mak yang basuh tp kalau kat kolej basuh sendiri oke! :P
Wanita / Lelaki bagaimana yang mak dan abah korang  suka agaknye yek?? hehe.. jawab ehh ^^,
errr. susah la soklan ni.haha..mestilah yang bekerjaya, baik budi pekerti, soleh and pandai amik hati dorg. haaa kalau nak lagi bagus jadi chef atau peserta masterchef! HAHA.sangatt.
Apa 5 perkara yang paling penting dalam hidup korang ??
1. Allah
2.Family
3.Kawan-kawan
4.Kucing
5.Ilmu
Makanan yang mengingatkan korang masa kecil ?? ( cewah! dah macam MASTERCHEF pulak kan?, sape yang tengok.. tau lah.. hehehe..)
haha. suke soalan ni! err ape ek? haaa kecik2 kite mesti makan lempeng kelapa cicah gule melaka.sedap!
Korang pernah tak jadi imam untuk solat berjemaah ?? ( korang kena jawab seikhlas mungkin.. hee.)
okay ikhlas la ni. pernah jadi imam  :)
Namakan 3 tempat yang betul2 korang nak pergi ??
Mekah, Korea, Venice, Rom..errr terlebih laa.hehe
Apa makna ' HIDUP ' buat korang ??
makna hidup bg kite "bernafas menggunakan udara Allah, bersama nikmat yang dikurniakan oleh Allah, menjalani kehidupan bersama keluarga yang dipinjamkan oleh Allah. mencintai orang yang mencintai Allah. dan kehidupan sebenar bermula di "SYURGA" ;)
Apakah satu hadiah yang paling korang suka sekali yang pernah korang terima?? ! Ceh2.. mesti ade kan?? sebut kan lah.. cik Panda nak tau sangat.. <3
seriuss paling suke dapat Novel. My bestfriends yang kasi. Dapat Novel Bicara Hati. suke sgt. :)
Bila tarikh lahir korang ?? dan kat mana korang sambut baru 2 nie?? ( herm2! tak baik tipu2.. bak kata kawan saya PALSU ~ weeeeee..)
3 JULAI 1991. sambut kat kolej. and kawan2 kolej buat surprise. terharu sangat! ;)

okeh aku nak tag 11 orang and korang yang di tag. bolehlah jawab 11 soalan yang aku kasi ni! heeee.

11 orang yang awesome!
Cik Suha
Cik Dya
Cik Anis
  Si Qusowt
Yen
Kak Lily
Anip
Sis92
Wawa ilham
YNA
Chegu

11 soalan Awesome dari Cik Tetra.

ape nama timangan korang?
suke warne ape and kenapa suke warne tu?
agak-agak kahwin umo berapa? *haha sila jawab.
laman sesawang yang korang ade? sila nyatakan.
ciri-ciri lelaki/ wanita yang buat korang suke kat diorang.
pernah kena buli tak ? atau pernah tak buli orang?
nama ayah dan ibu korg and 3 ayat untuk diorang.
suke kucing tak?
novel yang paling best yang pernah korang bace?
pernah dikecewakan x? cehhh soalan sadisss..heeee..
kenangan yang paling pahit sepahit pahitnya.. :D

okeh senang kan soalan aku. heee. then korang jawab la eh. then tag kat 11 orang yang korang nak tag dan buat 11 soalan untuk dorang pulak. thanks. Kalau rajin join la. Kalau tak rajin xpe.yang tak ditag pon feel free to join. peace yoo! :)

32 comments:

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe.. maceh waeda! jawab 11 soklan HIJAU ibah tu ekk!!
Btw, kite bukan kawan se fb je.. kita seUni okeh?! ;)

WAEDA ! IBAH BARU TAU WAEDA HANTU DURIAN! HEH.. SAMA DENGAN IBAH! NNTI WAEDA, IBAH AJAK WAEDA MAKAN DURIAN KAT KAMPUNG IBAH EHH.. :))

suha said...

thankss tagging waeda!

banyak dah tau pasal waeda nih. hee :)

Cik Tetra said...

ibah: heeee..same2..a ah la.se UNI! lupe lak..hehe

a ah kite ni mmg hantu durian!! hikhik..wahhh makan durian eh?? nak..nak!! hehe.. :D time kasih ibah! :)

Cik Tetra said...

sue: heee..alamak pecah rahsia..

youre welcome! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx TAG akak..dah byk TAG ni terkumpul..tak buat2 lagi..Insyaallah..ada masa nnt akak buat.. ^_^

Noor Adibah Binti A.Latif said...

heee... kan kan! sedap woh! kalau dapat makan serawa durian ngan pulut pon okeh!

p/s: sama2.. nanti ehh .. kalau ibah ade keta. ade lesen sendiri. ibah nak bawak nina ngan waeda balik kampung ibah.(berangan je lebih niee!!)

Cik Tetra said...

kak lily: heee okeh..same2.. ;)

Cik Tetra said...

ibah: woahh mmg sedap kan..ape je berkaitan ngn durian mmg sgt nikmat! nyummeh!!

p/s: hahahaha..ibah kan mmg RATU berangan..its okay..hehehe..mintak2 ape yg ibah impikan jd kenyataan..amin! ;)

Chegu said...

Er... Sy kena tag e

Cik Tetra said...

chegu: heeee yup..kalau nk join boleh..kalau x nak xpe..x pakse..ni suke2 je.. ;)

Chegu said...

Umm.. Ni 1st time ni, takut salah org td,sbb link tu ke lain, mn tau ade org gune nama pena samakan, hahaha, insyaAllah, ade kesempatan sy join.. Maaplah, sy budak baru belajar

HaLuNa ReTrO said...

heee..mcm2 cik tetra nih..soalan 11 biase ditanya pada bdak part1 mse oreintate dyeowg..bhaha~

semutsengal said...

ala,

anip tu aku ke bukan eh ?


Err. Kjap aku fikir dulu.


HAHAHAHAHAHH

Cik Tetra said...

chegu: a ah la..sorry eh..sy tersalah letak link!..tapi sy da betulkan da..da ltk link kamu..heee okay2..nanti ade mase join la eh..

;)

Cik Tetra said...

hal: hahaha,,yeke?? kiteorang kt kolej pompuan xde pon kena tnye 11 soalan cmtu..heeee.. :P

Cik Tetra said...

anip: hahaha..kau lahh..sape lagi..hamboii kemain lagi xmengaku.. :P

Si qusowt said...

dah jawab!!!penat nak mnjawab semua soalan 2..but its done!hehehe

apik pehe said...

huhuhu..bnyk nyer mek weh..huhu

Cik Tetra said...

si qusowt...heee..pnt kan,,nk wt camne..hehe..da rules dia cmtu,..da buat eh..wahhh..thanks2.. ;)

Cik Tetra said...

apik pehe: hahahaha...byk kan..hehe.. :D

NuR 'aQiLaH said...

durian mmg sedap! hiks

Cik Tetra said...

nur aqilah: heeee..kannn..sgt sedap!

Iffah Afeefah said...

wahhh tag

sernok kn men natang ni hahaha

Cik Tetra said...

iffah: heeeeeee...sangat seronok..hahaha

HaLuNa ReTrO said...

soalan no 11 jerk la..yg laen tu x der lah..hee~

Juliet_iRa~" said...

yeke penakut?haha..

penakut kat hantu ke apa tu..hehehe

Cik Tetra said...

hal: hahahah..soalan no 11 je ek? omo..hahaha..slh faham2..hahaha.. :P

Cik Tetra said...

juliet: hahaha..mmg penakut laa..a ah takut hantu..hikhik. :D

ctk said...

sape artis kOrea kamu minat? hihihi

Cik Tetra said...

ctk: errr..banyakk sgt!! hehe..antara nye 2pm, 2am, hyun bin, lee minho, kim hyun jong and ramai lagi! :D

Chegu said...

done cik tetra...
http://terusidup.blogspot.com/2011/11/59-saya-anda-dan-tawan-tawan.html

Cik Tetra said...

chegu: wahh da buat eh?? thanks yee! sudi jawab soalan saya.. sy nk g tgk kt blog awk lahh.. ;)