Followers

Nov 11, 2011

Motivation Of The Day : By Dr.Tetra :)

 To : Girls
jangan ikutkan perasaan sangat. Kite jangan mudah suke dengan lelaki and jangan berharap sangat dekat dia orang. Kita boleh hidup tanpa diorang selagi kite hidup dengan family! Btw bestfriends are forever, Boyfriends are whatever!haha. *teringat kat baju ibah ngn nina. :D


To : Boys
Janganlah sesekali mainkan perasaan perempuan. Sebab hati perempuan ni cepat tersentuh! sangatt. Walaupun sikit tapi mesti ade. Sekali kau mainkan perasaan perempuan, sampai bila-bila dia akan ingat. Kalau tak suka tu cakap je tak suke. Senang citer. :)
To : Couple
baik lelaki mahupun perempuan. hargailah pasangan anda. jangan sesekali mainkan perasaan pasangan anda. Lelaki kenalah jujur dengan pasangan anda. Jangan main kayu 3. Perempuan pula jangan terlalu cemburu and kite kena jadi cool.^_^

To : Heartbroken
 kepada mereka-mereka yang tengah patah hati. Jangan kecewa sangat. Hidup ni masih panjang. And kite kena ingat banyak lagi orang disisi kite. Kita ada kawan2, ade family. So be happy. Allah temukan kite dengan orang yang salah supaya kite dapat yang lebih baik. ingat tu.. chill k :)

Pakar Motivasi.     
Cik Tetra..           

24 comments:

ctk said...

so sweet la gambar tu...betul3....kita kena la sling paham memahami..yg putus tu pon kena igt...msih ada berjuta2 yang sygkan mereka lg :D

Cik Tetra said...

ctk: heeee. sweet kan. :) yup kena saling faham memahami. barulah kekal. :) yang kecewa tu jgn risau. ramai lg org len.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

AWESOME! like this post! huhu...
sebab ade mention nama ibah dan nina.. ;)

huhu. bab couple tu kan.. huk huk. terbatok pulak.. jangan main kayu tiga empat sepuloh yekk.. dan memang betul laa tuh.. tak boleh cemburu bute.. nanti hancor sebuah perhubungan.. Cewahh! memandai je kan ibah cakap nie...

p/s: ibah seriusly x suke pompuan yang control lelaki.. huhu.. ape orang kata, QUEEN CONTROL yek?? harap2 ibah tak macam tu lah kan..

Cik Tetra said...

ibah: heeee.. mestilahh..korg kan Awesome..mestilahh ade nme korg.. :D

hamboii.terbatok2 pulak eh,,tp betul la tu.. kite pon x suke pompuan queen control..sgt annoying...ibah ea?? kite rase ibah x ...ibah cool! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..sangat menarik motivasi dari Cik Tetra ni..suka2..

Yang penting..hendaklah menjaga hati & perasaan masing..& saling memahami antara satu sama lain..& bagi yang putus tu..jangan kecewa..ramai lagi yang menanti ye.. ^_^

ank mak siti said...

[pakar motivasi: cik Tetra]..

huhu, byi cm da jauh pjalanan.. byak pgalamn dah nie.. bleyh din mnta nsihat dri die nnti.. kan..

BTW: post nie mmg interesting.. simple tpi byak mkna..

Cik Tetra said...

kak lily: heee thanks akak :)

betul2..kena jage hati pasangan masing2 n saling memahami.. :)

yup..jangan kecewa..ramai lg yg menanti tu..hahaha.. :D

Cik Tetra said...

AMCT : hahaha..omo!! boleh2..bile2 mase je.. DR.Tetra sudi membantu anda..heee :D

p/s:thanks din!! :)

AwieKashi said...

sangat membinalAH...
how come yg tak couple?

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh terbaik lah kak,,,jom date,,hahahahahah,,,,nice entry kak :)

Cik Tetra said...

awie: thanks..utk yg x couple sila rujuk kat pesanan utk lelaki dan perempuan.. :)

p/s: lupe la buat utk yg x couple..haha

Cik Tetra said...

yen: heeee..thanks adik..nak date eh..jom!!!hahaha..tq.. :)

Si qusowt said...

awesome lah!!
bestfren are forever..bf are whatever!xley bla.hehehe

sory cik tetra xdapat buat segmen yg cik tetra tag ari 2..xsempat buat.agpon tarikh nye da ttp kot..:)

Cik Tetra said...

si qusowt : heeee..awesome kan..yeah!!!hehe :D

xpe2..its okayy..nti len kali kalau ade segmen sy tag :)

ctk said...

cik tetra dah berpunye ke belOm :D

mrs.cokelat said...

can i share your blog. kt fb sy :). boleyh ea ;))

Cik Tetra said...

ctk: errrr..single but not available..haha :)

Cik Tetra said...

mrs cokelat: heee..bolehh..thanks.. :)

PuTRa Kakashi said...

Hahaha..
Terima kasih Dr... Ngee

Cik Tetra said...

awie: same2.. :)

PuTRa Kakashi said...

Sangat membantu..
Boleh jd dr peribadi tak?
Gaji sbulan 20sen syiling baru.. Ngee

Cik Tetra said...

awie: membantu eh..bagus2.. errr..kalau nk jd dr peribadi kena cas mahal sikit la..20 sen?? sorry kecik sgt la gaji yg kamu kasi.. :P

suha said...

saya setuju! hhaah. nice entry waeda.
semangat lebih dah sekarang. hahah :)

Cik Tetra said...

sue: heee..yeah!! thankss..okay teruskan bersemangat ye sue!! :)