Followers

Nov 17, 2011

Korang akan nampak awesome bile . . . . .

ahaaa. Tajuk pun dah menggedik. Aku dah lame nak tulis pasal ni tapi tak teringat pulak, Tetibe baru datang idea memalam bute ni. Okey sebenarnya aku nak tulis pasal kaum lelaki akan nampak awesome bile;

1. Solat
-serius aku cakap, aku suke gile tengok orang lelaki solat, bile dorang solat tu mmg nampak ikhlas betul lah. Nampak sangat awesome. :)

2. Berwudhu'
-aku ingat lagi time kat sekolah, time tu aku kat surau sekolah, secara x sengaja TERpandang *ter okeh budak lelaki amik wudhu'. tertib je. Sejuk je hati tengok. :)

3. Membaca Al-Quran
-Time kat sekolah waktu kelas pendidikan agama, ustazah suruh budak lelaki kelas aku baca Quran, Gile awesome dia baca!

4. Melaungkan Azan
-setiap kali tengok drama ke cerita kat tv, kan ade scene yang dia orang azan. suke tengok sangat!!

5. Pakai Baju Melayu
-ahaaa, sweet kot kalau nampak org lelaki g solat jumaat pakai baju melayu ngn kain pelikat. ohoooo. Sangat cool and awesome!

 
6. Mengalah Dengan perempuan
-ingat lagi time kat sekolah dulu, time naik bas, aku kena berdiri sb xde tmpt duduk, pastu ade kawan lelaki aku ni dia terus bangun and cakap "waeda kau duduklah tempat aku ni" awwww so terharu! :D

7. Melukis
-aku suke gile tengok lelaki melukis, dorang mesti fokus habis time melukis. kawan aku pernah hadiahkan aku potret. Sangat awesome!

8. Jadi Hero
-time aku form 3 dulu, ade lah 2 org budak laki kat kelas aku ni bergaduh, sekali ade budak kelas aku yang sorang ni leraikan pergaduhan. Gile hero dia! hahaha

9. Makan Aiskrim
-serius aku ckp jarang nak tengok orang lelaki makan aiskrim, nampak comel kot kalau korang makan aiskrim. Hahaha. omo!

10. Menangis
-Susah kot nak tengok orang lelaki menangis, tetapi sekali dah menangis, aku pon ikut nangis. Aku tak boleh la tgk orang laki nangis, cam sedih je *cehh da terbalik kot ni patutnye lelaki yg x boleh tgk pompuan menangis. hehe :D


sebenarnya banyak lagi yang buat korang nampak awesome. tapi aku senaraikan 10 je la. Ni dari pandangan aku, tak tau la org lain camne. Heee btw be awesome ye guys! :)

p/s: hmm lg 2 hari je..huhu

26 comments:

.ain. said...

salam. ain paling suka no 1,4 dan 10..
yang no 10 tu klau dapat tengok. mesti sweet gile babeng ar.. pastu dapat lapkan. halamakkkkk

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betul..akak pun memang jarang nampak kmakan aiskrim..hehe..hubby akak memang tak suka.. :)

Cik Tetra said...

ain: heeee kann..wah..siap nk lapkan lagi.hehe..advance.. :D

Cik Tetra said...

kak lily : kan..kan..susah kot nk npk lelaki makan aiskrim..hehe.. :)

HaLuNa ReTrO said...

hal selalu mkn aiskrim..lex lex jerk..bhaha~ =P

fathiahRAIHANA said...

depa cakap kan, benda paling best bila azan adalah bila depa buleh all outkan suara tp tak pyah risau pecah ka tak pecah sbb mmg tak pecah punya XD


semua cri2 ni mmg best lah ^^

YNA said...

i-6 yna plg suka :)

bila x boleh solat, pastu intai dia solat kat masjid nampak sweet sgt, ahaha

kantoi skodeng, ahaha

Ila said...

lelaki menangis..susah nak cari kat malaysia ni..hehehe

Cik Tetra said...

hal: hahaha..eleh konon nak ckp dia comel la tu..sb mkn aiskrim kan..hahaha.. :D

Cik Tetra said...

fathiah: hehe betul2..mmg x kan pecah nye..awesome..hehe :D

Cik Tetra said...

YNA: hahahah..betul2 time x ley solat intai2 dorg..lg2 bile mamat yg kite suke ade kt situ..lg lahh..oppsss kantoi..haha

Cik Tetra said...

ila: a ah..sgt susah nk cari kot..diorang kan macho mne nak nangis depan2 ni..hahaha

Yui Light said...

hahahahahaaa true true! >w<

Cik Tetra said...

yui: hahahaha..kannnn..heee :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

okeh ! ibah suke3! sangat post ni.. huhu.. ibah pun suke tgk scene kat tv, lelaki menjadi imam kat depan . isteri dia pulak kat belakang jd makmum.. alalala.. tenang je tengok.

Hah! lagi satu, memang susah nak tengok lelaki nangis.. waeda penah tak tengok abah waeda nangis?

Cik Tetra said...

ibah: heee..suke eh..thanksss.. :)
betul2..kt tv byk scene yg cmtu kan..nmpk tenang je.. :)

kite pernah tgk abah kite nngis.. sumpah sedih gile..time tu abah kite citer zaman dia kecik2..mak dia da meninggal..ade mak tiri.mak tiri abah kite jahat..sedih gile dgr..huhu..

sis92 said...

mmg ohsem dan comel blablabla

tapi bila lelaki tu buat dajal n sakitkan hati ni

habuk pun tarak haha D:

Izzati said...

kbnyakkan nye betul. setuju dengan num 1 and 5

Cik Tetra said...

sis92: hahahaha..mmg ohsem kan,,tp kalau da sakit hati..ape pon xde..semua x ohsem..hehe

Cik Tetra said...

izzati: heeee..kannn...tq.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda: betul2 ke tu abah waeda cite camtu ??

Cik Tetra said...

ibah: betul..kite pon terkejut..first time tgk abah kite nangis..huhu..mmg kesian time abah kite kecik2..

yen(toka ziizokukuto) said...

wah owhsemmm enty ni kak,,heheheheh:)

Cik Tetra said...

yen: heeee..thankkkksss.. :D

Chegu said...

Tp kalo tgk lelaki sembahyang nampak bontot, bukan sejuk lagi, seksa u, hahaha

Cik Tetra said...

chegu: hahahaha..tgk time duduk diantara 2 sujud laaa..hehehe :D