Followers

Nov 13, 2011

Dulu lain sekarang lain.

Time Zaman sekolah

Mak & Abah : Waeda, jgn pandai nak couple2 eh. Belajar dulu. Kalau mak tau ko da pandai couple, berhenti sekolah kawin terus. *hahaha pengsan

Abang-abang: Waeda kalau aku tau kau ade boyfriend, aku jumpe kau dating, dengan boyfriend2 kau aku belasah. Aku ingatkan je ni. *abang aku gangster gile..haha

Time zaman Universiti

Mak : waeda bila nak cari pakwe ni? kat U kan banyak calon, xde minat kat sape2 ke?

Abang: waeda asal kau x cari boyfriend. g la cari, pastu bawak balik kenalkan kat aku, aku nak "SCAN" dulu. *sengal la.. :D

Kakak : waeda aku tak sabar nak tengok kau ade pakwe, mesti kau gedik kan. cepatlah cari aku x sabar nak ade adik ipar ni. *kakak aku lagi sengal.

nampak tak dia orang macam mane. tension je aku. sikit2 tanya. lagi2 kakak aku. sengal la. senang je aku jawab kat diorang "orang baru 20 tahun la, mude lagi, citer upin-ipin pon still tgk lagi so nanti2 lah orang cari, jangan tanye orang lagi boleh tak, nanti time degree orang cari lahh" awesome tak jawapan aku. heeee :D



saya budak lagi.
Cik Tetra    

26 comments:

yen(toka ziizokukuto) said...

nak isi borang nak isi borang,,,,hahhahah

PuTRa Kakashi said...

Wah...
'green light' byk giler :)

Cik Tetra said...

yen: hahaha..amboii..adik tu kecik lagi..nak isi borang pulak ye! hahaha.. :D

Cik Tetra said...

awie: tuh la..sangatttt..

fiQ'Ra said...

hehe, cepat cepat cari calon.. mas pun 20 tahun tapi dah brtunang pun ;) study sambil brtunang + berkahwin = tak ada masalah kot bg mas :D

Cik Tetra said...

fiqra: ala..x bersedia lg laa..errr..da tunang eh..xpe kalau pndai bgkan mase insyaallah okey..tahniahh ye...semoga kekal dan berbahagia.. :)

AwieKashi said...

tetttt...~
sesuatu sgt... :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

HAHAHHA!!

macam pernah dengar ini cerita kan.. ngeeee~

** IBAH PON BAGI GREEN LIGHT NIE~!

Cik Tetra said...

awie: krik2 bunyi cengkerik.. :D

Cik Tetra said...

ibah: hahaha..kannn..kite pernah citer kan..:D

*xyah nk green light sgt ibah..kite tak termakan green light ni semua..hahahaha..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

ececehceh!! hahahhaa

tak makan green light yek.. sape soh waeda makan. ibah tak soh pun tau... HAHAHHA!!

** jom nengok BOLA! dah nak start nie ... huhu!

AwieKashi said...

HAHAHA!
pandai2....minum susu anmum ea?
:D

Cik Tetra said...

ibah: hahaha..sengal laaa.. :P

*jom tgk bolaa! :)

HaLuNa ReTrO said...

wah..haha..nie lg awesome~

Cik Tetra said...

awie: hahaha..bukan anmum laaa..fernleaf ok!! :D

Cik Tetra said...

hal: heee..ape la hal ni..sume awesome.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..dah bagi green light tu..cepat2lah Cik Tetra.. ^_^

Cik Tetra said...

kak lily: hahaha..tuh la..ala nanti la kak..hehe :D

ank mak siti said...

Ahaha.. abg waeda gne scanner model ape? HUhu.. lmbat ag kan.. bru 20 blum 21.. xpe2, layan jah upinipin smbil nyonyot jari tu eh..

Cik Nurul said...

InsyaAllah..ade jodoh lah nanti.. eheee


~im not single.. :P

Cik Tetra said...

AMCT: errr entah la...hehe..yup..baru 20..chill la.. hehe..okeyy..mmg tgk pon citer upin ipin tuu.. :D

Cik Tetra said...

Cik Nurul : hahaha..insyaallah..xpe nanti2 la.. :D

:)

suha said...

mestilah awesome. waeda kan hee :)
sue tau waeda macam mana jadi sue faham sangat ;)

Cik Tetra said...

sie: heeee..thanks :D
sue faham kan..yeah!! sep sikit! :)

Si qusowt said...

awesome!mknenye cik tetra dah besar!heheheh

Cik Tetra said...

si qusowt: haha..rase cm kecik lg je..hehe