Followers

Nov 20, 2011

Selamat Datang ke Kolej Suluk Belingkung :)

19.11.2011 iaitu hari semalam, merupakan hari yang paling penat+excited+banyak lagi lahh. Mana taknya semalam g balik kampus daftar kolej. Bertolak Pukul 9.30 sampai kampus pukul 12.30 then terus g daftar kat UPK Sektor A. Kat kolej SR. Nasib baik terserempak ngn Sue (my roommate) so kiteorang g daftar same-same. Tetibe time tgh tgk senarai nama Kolej SB ade orang dari belakang sentuh. Rupenya Cik Ibah Panda. Heeee. First time kot jumpe dia kat kampus. Selama ni rapat kat Alam Maya je. hehe.

Lepas daftar je terus masuk kolej Suluk Belingkung and bawak naik barang kat bilik. Abang aku, kawan dia, sue ngn ida tolong angkut barang aku naik bilik. Aku bawa diri and tongkat je. Hehehe. Terima Kasih semua. :) lepas tu pukul 3 aku, pika, dinie, Ponti, acu, madi ngn insyirah g bandar segamat sebab nak beli barang sikit. gile lama kiteorang g. Sampai lenguh2 kaki. cramp terus kaki aku.last2 Aku duduk kat kerusi tepi billion and dorang g shoping. kawan2 aku semua sgt MENJAGA aku. heeee. Thanks korang.. :)

Okeh lupakan pasal shopping2 tu. Ni haa, kat kolej takde air. Aku terpaksa pergi toilet kolej depan. Gile jauh. macam mane lah boleh takde air.huhu. Susah kot nak turun naik tangga, tapi nasib baik pika selalu teman aku g bilik air. Harap-harap esok da ade air la, ye lahh esok da mule kelas kan, so susah nk tumpang toilet kolej lain. huhu. Btw sekarang ni aku sedang menyesuaikan diri dengan kolej baru ni. Insyaallah boleh kot. nasib baik Sue ngn pika ade. :)

kali ni aku tak bawak banyak barang. sikit je.. :)
my bestie: Ponti. Pika and Madi.. :)

24 comments:

WaWa ★ said...

wahhhhhh, Suluk Belingkung lahhh . best tak ? takde air ? OMO ! kesiann akak .

Cik Tetra said...

wawa: hahaha..best mmg best sebab bilik besar pastu complete..yg x bestnye xde air..huhu..

WaWa ★ said...

yeke . kolej baru pon takde air ke ? adehhh .

Cik Tetra said...

wawa: tuh la pasal..ape pon x boleh la..huhu..

Chegu said...

kirim burger segamat, hahaha

Cik Tetra said...

chegu: heeee..burger segamat eh..orite2..hehe :D

semutsengal said...

ibahpanda ? aku baru kenal.


HAHAHHAHAHAHA,

barang kau memang "sikit" weh. "sikit" gila.

Cik Tetra said...

anip: hahaha..baru kenal eh..selamat berkenalan la ye! muahahaha..

sikit kann..tuh la..nk bwk byk nti mak aku marah..huhu..

Cik Sara said...

semester baru ek? All the best.. Bila nak buang tongkat tu? (^____^)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

All the best Cik tetra..
teringat masa belajar dulu..takde air..susahnye nak buat apa2..

Si qusowt said...

all the bestcik tetra..btw mmg dah slame ni 1 kolej ngn cik panda ke?huhu....

Cik Tetra said...

cik sara : a ah semester baru..thanks.. :)

Cik Tetra said...

kak lily : heee..okayy..thanks..
tau xpe..susahnye xde air..huhu..

Cik Tetra said...

si qusowt : thanks qusowt..eh tak laa..selama ni satu kampus je..sem ni baru 1 kolej..heeee.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

alalala.. waeda! muah3! terjumpa pulak kan awak..

Nak tau tak?! sebelom ibah sampai dekat dengan awak, ibah dah cam! ni CIK TETRA nieh! bertongkat.. huuu~ cian dia.. dah sampai dekat waeda je baru ibah sentuh ehh waeda nie.. HAHAHA!!!

p/s: serius rasa nak jumpe lagi waeda! <3 nanti senang2 ibah gi bilik waeda tau.take care ~

Cik Tetra said...

ibah: heeeeee..tuh laa..kite x perasan..tp ibah perasan kite lak..heeee..oh sebab tongkat eh..hehe..nasib baik ade tongkat kann..heeee

p/s: kite pon rase nk jumpe ibah lg..heee..nti kite jumpe kat kolej eh.. :) <3 <3 <3

syrupmasin said...

kemas bilek..err tu untk awak sem je kan?? :D

suha said...

nasib baik jugak waeda pun ada :] :]

yen(toka ziizokukuto) said...

wah,,,ada jejak kasih sesama blogger,,so sweet,,,hehehehe,, :) :)

AliaJustea said...

wahh .. dah tak sekolej lah kita :')

Cik Tetra said...

syrupmasin: hee kemas ea.. last sem ni.. :D

Cik Tetra said...

sue: heeee..yup2.. tq.. :D

Cik Tetra said...

yen : heeeee..mmg jejak kasih ni..hehe.. :D

Cik Tetra said...

alia : huhu.. a ah la.. da x sekolej..rindu kole intan :'(