Followers

Oct 17, 2011

Trauma nak naik Teksi.

assalammualaikum.

aku nak citer kes aku dengan Pak Cik Teksi kat larkin. Tapi citer ni time aku Part 3. Aku nek bas dari segamat. Sampai larkin je terus tipon mak aku suh amik, then mak aku cakap suh aku naik teksi sebab abah aku ade hal. So aku pergilah kat tempat2 teksi tu. Aku cari org yang tua2 sikit. Yela takut jugak naik teksi sorang-sorang ni. Bile dah naik teksi ingatkan Pak Cik Teksi tu ok. Rupenya Pak Cik Teksi tuh suke menggatal. Dah tue tak sedar diri.

Time dia drive tu aku nampak dia tgk pompuan tgh jalan. Dia ckp geramnya tengok pompuan camtu. Peh aku lagila takut. Aku Duduk kat belakang tengah buat-buat mesej orang. Tetibe dia ckp camni. "Adik, kenapa pakai baju kurung? x panas ke? Aku cakaplah hari ni hari jumaat lah pakcik. kat U saya kena pakai baju kurung". Pastu Pakcik tu ckp "ohh, kesian adik panas pakai baju kurung, kan susah tu". Aku dah cuak boleh tak. Pak Cik Teksi tu gatal gile. Pastu Aku buat2 tipon abah aku. Padahal x tipon pon. Sengaja aku cakap Kuat2. "Abah, orang dah ade dalam teksi ni, nanti abah tunggu depan rumah eh"

Pastu tetibe Pak Cik tu berhenti kan teksi, ade 2 orang Bangla naik teksi, pastu Pak Cik tu suh Aku duk depan. "Adik, baik adik duduk depan, tuh bangla tu nak share teksi". kereta belakang da hon-hon. So nak tak nak aku duduk depan lah. Pastu Pak Cik tu cakap. "asal muke marah ni dik, senyumlah sikit". Aku dah hilang sabar dah ni, pastu aku terus cakap "Pak Cik asal pakcik senang2 suruh org 2 org ni naik, saya dah naik teksi ni, mane boleh share2, saya bayar tau naik teksi ni". Pak Cik tu ckp "alah diorang tumpang sampai bastand depan tuh je, sekejap je dik" pastu aku npk Pak Cik tu punya tangan nak dkt kena baju aku, Aku terus letak beg atas riba.kurang hajar la pak cik tu.

Pastu Bangla 2 orang  tuh dah nak turun kat bastand, aku ape lagi campak duit 5 ringgit kat pak cik tu, then aku terus keluar dari teksi. Nasib baik lepas aku kuar tu ade teksi lain. Aku terus naik teksi yang tu. Aku dengar Pak Cik Teksi Gatal tu jerit pangil "Dik..Dik" Mampus aku tak layan. So sekarang ni aku dah TRAUMA nak naik teksi sorang-sorang. Sadiss kot. Aku cerita kat family aku. Abang aku cakap. beraninya kau ni waeda terus keluar dari teksi tuh. Hahah. yelaa. Aku kena berani kot. kalau tak ape jadi kat aku tak tau la. so ape ape hal. Kite jangan cepat panik. Kite kena fikir jauh and yang paling penting kena BERANI. :)

bukan gambar sebenar. Pak Cik Google Punye Gambar.. :D


p/s: seronok berskype dengan Cik Ibah ngn Cik Din semalam. Hahaha.. :D

34 comments:

azam said...

gatalnye pakcik teksi...biasalah tu

salam kenalan

Cik Tetra said...

azam: tau xpe..gatal betul..biase eh? huhu..scary kot...

salam kenal jugak.. :)

diana said...

memang driver taxi yang kat larj=kin tu gatal2 la..
dulu pun sama..
sekarang pun tak berubah rupanya...

Cik Tetra said...

diana: oh mmg dari dulu eh..baru tau..tuhla..da kena skali da x berani nak naik dahhhh..

Haruuta Chan said...

iieh tak senonoh nya org tua tuh =w=|||

Cik Tetra said...

haruuta: tau xpe..geram gile kot ngn pak cik tuhhh...

Pendamba Mawar said...

peh..apa nombor plat dia.nk g bakar ni

Cik Tetra said...

PM: alahhh dah lupe laa..dulu ingat..nak bakar eh?? scary la.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

gatal jer pakcik teksi tu..mmg tak beranilah nk naik teksi..takut..

khairul akmal bin azman said...

pak cik tua
kubur kata mali da..hehe

Cik Tetra said...

kak lily : huhu..tau xpe..takut nk naik teksi skang ni..lebih rela naik bas..kalau xde pilihan lain..

Cik Tetra said...

khairul akmal: hahahaha tau xpe..kubur da memanggil-manggil..lagi ade hati nak menggatal..sabo jelaa.. hehe :D

azwa amani said...

huh..amani pun ada pengalaman juga, teksi melayu kat UPSI tu brape buah jer, ade,..so amani pun simpan lah satu nombor teksi melayu ni, selalu amani nak gi pekan ke ape ke naik teksi tu jela, tapi ade satu hari tu, amani kol dia dua kali dia x angkat, pastu amani pun naik teksi lain,..sejam kemudian dia boleh msg amani dengan ayat2 lucah kat amani...memang terus amani delete no dia, dan bgtau kat kawan2 jgn naik kete pakcik tu, sebab dia gatal...seram laa..

Cik Tetra said...

azwa amani: yeke...gile la...siap mesej lucah2..takut kot..nasib baik x naik teksi pakcik tu..kalau tak ape ntah pak cik tu buat..scary la nak naik teksi zaman skg ni...

ank mak siti said...

ngeri nyer kisah nie.. Huhu, pnjang umo cik tetra an.. Alhamdulillah no.. tu lar masalahnyer klu laki jdi driver teksi.. mane p driver prmpuan? tuk keselsaan wnita lar.. herm.. rnungkan lar eh.. :)

hehe, sronok eh men skypo ngan din? haha, sng2 chat lagi.. :)

aleen aiden said...

huuu agak ngeri jugalah bile naik teksi sorang2.tapi alin xpnah kene lagi pemandu teksi yg kuang hajor prangai nih..mintakla djauhkan.hu3

Cik Tetra said...

Din: ngeri kan..tuh la..alhamdulillah selamat..hahaa.. :D

tuh la..driver pompuan ade..tp susah nk jumpe laa...

best la skypo ngn din n ibah..ok len kali boleh chat2 lg.. :D

Rtp Farra Arisha said...

isk. sudah tua2 masih mahu menggatal..sangat tidak pantas :(
luckily, you'are okay there. alhamdulillah.

Cik Tetra said...

alen: huhu..sangat ngeri..kalau dpt yg cm kite dpt tuhh..mmg kurg ajar betul..huhu..btw mintak2 dijauhkan laaa.. :)

Cik Tetra said...

Rtp Farra: huhu..tuh la..x sedar diri la org tu..alhamdulillah sy xde pape.. :)

kim heeruul said...

bahaya tu..pemandu teksi tu melayu , india or cina ?

Cik Tetra said...

kim heerul: bahaya kann..pemandu tu org melayu..issh buat malu kaum melayu je..

msredcheesecake said...

Risau naik teksi ni... Jarang naik sorg....

Cik Tetra said...

msredcheesecake: yeke..tuh la..hati2..kalau boleh jgn naik sorg2.. :)

Qhaifa Nur said...

seriau kalau naik teksi...ada juga pengalaman

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

Cik Tetra said...

Qhaifa: tau xpe..takut kot..

thanks sudi follow.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

eeeee.. pakcik gatal.. erkk..

naseb baik takde pape kan kat waeda. agaknye pakcik tu nak berbual ngan awak. tp agak2 lah kan..

aritu ibah naik teksi jugak. dah lah time tu maghgrib, ade ke patot abang teksi tu leh tukar siaran radio time Azan Maghrib ... bila ade azan kat radio lain. die tukar lagi. tukar lagi sampai lah die jumpe lagu yang die suka..

dah tak sedap hati dah time tu ... berdoa je banyak2 sampai Uitm segamat cepat2

p/s : heee.. sonok eh.. nanti kita borak2 lagi yek waeda.. ^^

YNA said...

baca entri nie pun rasa ngeri, huhuhu

Cik Tetra said...

ibah: a ah pak cik tu gatal tau..nasib baik kite xde pape..berani r pak cik tu buat pape..kite ade tali pinggang hitam nihh..hehe..

lahh yeke..time azan je tukar siaran..apelahhh..scary kot..nasib baik xde pape kan..

p/s: hahaha layan korg mmg seronok!!hehe.. :D

Cik Tetra said...

yna: scary kan..sy yg melalui nye ni lagilahh la scary..cam nk berhenti jantung nihh..huhu...

Yui Light said...

perghhhh! Kalau aku, aku kasi penumbuk kat muka dia tu. Serius!

Gatal miang tahap giga.

Cik Tetra said...

yui: tahu xpe..aku kalau ikutkan mmg nk tumbuk je..tp scary la..takut jgk time tuh..huhu..

Chegu said...

Next gime, naik je teksi amik no plat n nama driver tu, cek kat permit dia, sbg langkah jaga2 kan, nway, hati2 e, next time, stand by pepper spray dlm beg tgn, nak otai pakai pisau rambo

Cik Tetra said...

chegu: huhu okay..next time mesti kena amik tahu semua benda tuh,..thanks bgtau.. :)