Followers

Oct 18, 2011

Hina lahh. Aku tak kisah.

tadi g larkin ngn kakak n nenek. kakak nak pergi beli tiket, nenek pulak nak g beli tudung, and aku nak beli shawl ngn maxi skirt. Kirekan semenjak aku sakit ni. Ni first time la kuar g beli barang, sebab kaki da elok sikit. Walaupunn still kena pakai satu tongkat, aku tak kire. Aku nak ikut kakak aku jugak. heeee. Lg satu dah 2 bulan kaki kanan aku tak merasa pakai kasut. And tadi keluar da boleh pakai kasut. sebab kaki dah tak bengkak. berkasut kedua-dua kaki akhirnya. Hahahahaa.

Tapi ade sesuatu yang buat aku rasa sedih sikit tadi. Time kakak aku tgh beli tiket, aku jalan dengan nenek aku. Then lalu lahh kedai jamu kat situ. pastu ade pekerja kat kedai jamu tu ckp mcm ni "eiiii, mude-mude lagi dah pakai tongkat, dah macam orang tua aku tengok!" pehhhh dia ckp kuat boleh tak, aku rase dia mmg nak kasi aku dengar. Aku tak kenal pon dia, tetibe nak cakap camtu. Dia tak tau ape-ape jgn nak menghina aku laa. Sakit nye hati. Lepas dia ckp mcm tu, aku ngn nenek aku terus pusing belakang and tengok muke pompuan tu, pastu dia buat muke berlagak. Pastu aku terus jln dari situ. dalam hati sedih kot.

Ye aku tau aku pakai tongkat, aku jalan pon tak betul lagi. Tapi janganlah cakap macam tu, kalau kau kat tempat aku, ape yang kau rase? Kau ingat aku nak sangat pakai tongkat ke? xpelah, aku tak kisah kau nak ckp ape. Aku yang lalui semua ni. So mind your own business. Aku pakai tongkat pon aku tak de menyusahkan orang. Ade aku suruh kau papah aku?? xde kan. Kecewa dgn sikap org mcm ni. FULLSTOP. Btw disebabkan aku bertongkat, uncle kedai baju kasi diskaun kat aku "haa, sebab kamu pakai tongkat n sakit, uncle kasi diskaun haaa". Hahaha. Thanks uncle.  :)


:)
my sister tgh drive
my nenek tgh bace yasin agknye.
lalu sini tadi time balik..sempat snap gambar. medical check up bersama Pakmihoo dulu..hahaha..

chocolate blog adalah benda wajib dibeli bile keluar berjalan. :D
mak marah sebab beli shawl byk sgt. sebab aku suke beli tp jrg pakai. Ala biarlahh.. :P
p/s: cepatlah hari sabtu.. :)

26 comments:

iemanizam said...

ahaha..sengal ohhh org org mcm tuh..dah r tak kenal, main bubuh jer nak bahan bahan orang..chill r sis, tayah sedeyh sedeyh..die jadi macam tu kompom sbb kedai jamu die tak laku..ahaha..btw, kaki kenape?

Cik Tetra said...

ieman: huhu tuh la..dah la tak kenal.lepas tu sedap2 je mulut mengata.. bukan susahkan dia pon...kaki sakit sebab accident..dah 2 bulan dahh.. :)

HaLuNa ReTrO said...

bak kate awiekashi..lex jerk..haha..sekel jerk owg tuh..senyap2..hee~~ btw, rajin update kan..bgi rajin tu ckit kt hal..heee~

Haruuta Chan said...

Pergh! Sodap jeh mulut dye ngata =A=|||
Lenkali ckap jeh kt orang tuh, saya bertongkat pon bukan nye kaco orang xD
sedap2 je kata. harap orang tuh bertongkat stu hari nnti. baru thu mcm ne rsanya D:

Cik Tetra said...

haluna: lex je ea?? okayy..hahaha..tuh la pakkal je pakai tongkat kalau x da lame sekel org tuhh..err rajin eh..bukan rajin..tp kebiasaan laaa..heeeeeee... :D nak sikit..amik2.. :D

Cik Tetra said...

haruuta: huhu..tuh la..x sangka ade org mcm tu..mengata org je tau..sy kalau ikut hati cm nak mrh je..tp bile fikir2 balik..mls nak layan org mcm tu..xpela biar allah yg menilai sikap manusia ni kaaann..thanks ye,, :)

peep said...

kalo kite sabar ade la blsnnye.. a kan da dpt diskaun.. syukur2.. :)

Cik Tetra said...

peep: huhu tuh la... alhamdulillah dpt diskaun hehe.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak sayang mulut jer org tu ckp macam tu..suatu hari terkena dekat dia..padan muka..

Cik Tetra said...

kak lily: huhu tuh la..sedap je mulut dia mengata org..cube kena btg hidung dia..ape dia rase..

Chenta Qaseh said...

sabar dear :)
org gtu jangan dilayan..
giloss namenye..
tak hargai nikmat yang Allah bagi..
dah kena kat sndiri baru tau :)

Cik Tetra said...

Chenta Qaseh: tu la..sabar je..biar la org buat kite..dia tak rase..sebab tu dia ckp cmtu..huhu..

Cik Tia said...

eeee jahatnye,xsayang mlut betoll..
kalo kene kt diri sdri baru pdan muke die..
awk sabo jela ye,nti ble kaki 2 da baik..
awk pegi je kdai 2 balik n cakap "kat cni ade jual jamu tuk cuci mlut longkang x"....
ekekeke...kasi blas sme die,hua22..
joking~ heee...hope cpat chat okay..chilll ;)

Cik Tetra said...

cik tia:hahaha tuh la..mulut takde insurans..ade jugak pikir..lepas da baik..nak g kedai tu..hahahaha.. ok thanks ea doakan sy..insyaallah amin :)

AliaJustea said...

yeay yeayyy ! akhirnya selepas berkali-kali loading and reload, alia sampai jugak kat sini :)

i miss u kakak :)
biarlah apa org nak kata, sat lagi kena badi lah minah tu..kalau alia, alia bagi dia makan tongkat tuh :)

Ati Masrif said...

biaq pi apa depa nak cakap dik
kita tak lapaq pun..kan :)

semoga cepat semboh ye

Cik Tetra said...

alia: heeeee..lambat loading eh..
miss u too..tuh la aku pon x kisah ape org nak kata..biar lah dia..makan tongkat eh?? hehee..scary nye.. :D

Cik Tetra said...

ati masrif: yup2..biaq pi la kat dorg..sy x kisah..biarlah..

btw thanks doakan sy.. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

maybe dia terlepas cakap,,or memang perangai dia macam tu,,heheheh,,,sabar je lah,,,,nak terajang pun tak gune,,heheheh,,,yang penting diskaun,,,heheheheh,,kak,,nak chocolate blog

Cik Tetra said...

yen: maybe kot..biarlah dia kan...mls nk amik port..yeahhh diskaun tu yg penting!! :D

nak chocolate blog eh? meyh sini dtg sini..hahahaha.. :D

suha said...

sabar lah waeda.

dia belum tengok waeda yang sihat. lagi cun tau .hahah. :)

Cik Tetra said...

sue: yeah!! mmg kite tgh sabar ni..kalau x sabar da lame org tu kena balik..sue tau kite mcm mne kann..hehehe..

u ollsss ni jgn la ckp begitu..malu mak jemah tauu.. :P

DibaHadzim said...

suke cool blog eh ? same lah kite ! btw , orang yang nak kutuk2 tuh tak payah layan . bukan awk mintak pon tak . let them be . dorang nak kate ape pon dorang boleh kate . mulut orang kan . kite tak boleh nak tutup . tunggu lah satu hari nanty kena kat batang idung sendiri . skg kan sume tuhan balas by cash . sabar je ;)

Cik Tetra said...

diba: a ah suke sgt,, :)

mmg kite mls nk layan biar lah dia,,nk mgutuk ,,xpe biar allah yg menilainya..btw thanks ye,, :)

SYAFIQAHSALEH said...

sedap ke chocolate blog? nak trylah nanti :)

Cik Tetra said...

syafiqa saleh: sedap2..try laa nti.. :)