Followers

Oct 16, 2011

Budak zaman sekarang mmg advance..

assalammualaikum bloggers..

perasan tak budak-budak sekarang dah tak same dengan budak dulu. Ikut arus kemodenan dan teknologi la katakan u ollss. Bayangkanlah, yang x boleh blah budak-budak sekolah rendah pon da pandai bercouple. Aku rase dah jadi  trend dah. Biaselah budak2 bile baru nak naik. Eksaited tu terlebih. kelakar pon ade jugak aku rase. Budak umo darjah 1 pon dah ade facebook..ohh bapak awesome dorg nih. Entah ape yg dorg buat kan. berchatting? okeh tu lg awesome u ollss..

ade budak kembar darjah 2 add aku kat FB. Aku bukan kenal pon. So aku tak approve lahh. Boleh plak dia hantar mesej kat inbox aku ckp mcm ni "akak kenapa tak aprove kite dengan adik kite, berkawan biar beribu kak" makk aiihhhh. Kecik-kecik da pandai ckp mcm tu. Aku tergelak mcm hape ntah. Then aku approve je la 2 budak kembar ni. Tgk album dorg. Mmg budak2 r. sengal boleh. Rupenya budak kembar tu adik aku punya kawan punye adik. Mampusss. tu xpe lagi, yang aku tak tahan setiap hari nak chat ngn aku. aku ni dah la x suke chat-chat ni.

bile chat mesti tanye, akak dah makan, makan ape, dah buat kerja rumah, esok buat ape, akak ade adik tak, akak tgk citer hagemaru tak? mampuss aku tak layan. Last-last aku offline terus. Malas nak layan budak2 kecik hadoii. Pastu bile aku offline dia ckp "akak kenapa offline, bosan eh sy tanya macam2. okeh sy chat ngn akak 2 jam sekali je.ok. HAHAHAHAHA. last-last aku terus remove dorg. Diorang add balik. Mampus aku tak layan. Aku bukan kejam. tp malas nk layan budak2. sengal lahh. Hahahaha..

p/s: missing in action -_-

42 comments:

WaWa ★ said...

hahaha . wawa pon selalu kene . mostly ramai yang add wawa kawan kawan adik wawa . adehhh . memang tak approve lahh kan . lepas tu, suke anta chat cakap nak kenal lahh . wawa cakap wawa dah kahwin je, terus dorang tak anta chat lagi HAHAHAHA .

era kecik said...

he he he.. macam2 kerenah budak zaman sekarang nie kan.. ha ha ha

Cik Tetra said...

wawa: HAHAHA yeke..wahhh bagus jugak eh ckp dah kawin terus..buleh gune lepas ni..HAHAHAHA..awesome.. :D

Cik Tetra said...

era:hahahaha..tau xpe..mcm2 hal.. :D

WaWa ★ said...

sebab malas nak layan . budak budak kecik kot . hadoi . macam macam lahh budak sekarang ni . gatal kemain lagi .

Cik Tetra said...

wawa: hahaha tau xpe..dorg sume kan da advance..tu yg jd camtuhhh..tau xpe..gedik kot.. kelakar ahhh tgk dorg..

Iffah Afeefah said...

Haha msti mls je kn nk lyn

muhamad hanif said...

agak-agak kalau aku ADD mesti kau tak approve gaks kan.


huhuhuhu.

muhamad hanif said...

agak-agak kalau aku ADD mesti kau tak approve gaks kan.


huhuhuhu.

Cik Tetra said...

iffa: HAHAAH tau xpe..mls nk layan sebab budak kecik byk tnye..HAHAHA.. :D

Cik Tetra said...

anip: HAHAHA..kalau ko yg add..mestila aku approve..aku kenal kau..tp kalau ko cm budak tu..x dpt la den nk menolong nye..hikhik.. :P

DibaHadzim said...

*thn gelak besar* alolololo comelnye dorang . tapi macam annoying pulak pon ade . budak kan . dah memang gitu perangainye . huhu sabar je ;)

Cik Tetra said...

DibaHadzim: HAHAHAAH..tulah pasal..comel mmg comel..tp kalau da hari2 mcm tu..annoying laahh jugak.hehehe.sabo jela den ni.. :D

msredcheesecake said...

gaknya nape lah budak darjah dua berminat nak kawan dgn org besar? hati2 dgn faker...

Si qusowt said...

damn!berkawan biar beribu..hahaha

Derus said...

bdk2 tu bosan x tau nak wat pe...mst yang chat dgn cik tetra tu mesra bdknya...:)

Cik Tetra said...

msredcheesecake: a ah betul jugak kan..takut jugak faker..

Cik Tetra said...

si qusowt: HAHAHA..tuh la..ayat bukan kemain lagi..damn!! HAHAHAHA.. :D

Cik Tetra said...

Derus: hahaha..tuhlaa..bosan sampai sy yg jadi bosan..hadoiii..mmg terlebih mesra budaknya..kwan adik sy punye adik.. :D

Khairil said...

haha..ada peminat cilik...

Cik Tetra said...

khairil: HAHAHAHA..peminat cilik eh..OMO!! :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..budak2 skrg mmg smakin advance..zaman pun dh semakin canggihkan..
Bagus juga tu ada paminat cilik.. ^_^

Cik Tetra said...

kak lily: hikhik..tau xpe..dorg mmg advance kann..heeee..

peminat cilik?? HAHAHAHAHA..xde la kak..budak2 tu bosan x tau buat ape agknye..heeee.. :D

Saiazuan said...

haha dlu prnah gk kena mcm tu.. respon? balas chat lmbt2.. #LOL

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Waeda: budak2 sekarang memang dah pandai.. belom tengok lagi budak2 yang dah pandai ade boyfren.. amboi! kecik2 dulu kita pun x pernah terpikir nak berpakwe2 nie...

lagi2 sekarang diorang dah ade henpon sendiri.. lagi lah.. siap ade Facebook pulak tu.. panggil 'baby' lak tuh.. euyyuuuu.. ibah tak sukeee..

p/s: dulu2 kecik2 ingat balik sekolah, penat terus tdo.. tak sempat nak berBoypren2 nie.. hikhik..

Cik Tetra said...

zuan:pernah kena jugak ke? hahaha..bgus jugak lambat2 balas..biar budak tu bosan..hahaha..:D

Cik Tetra said...

IBAH: tau xpe..dorg da pandai pakwe2..x boleh blah r..mentang2 dah ade henpon bukan kemain lg..nak boypren2..time zaman kite mane ade camnih kannn..kite pon x suke tgk budak yg kecik2 da ade pakwe..gedik tau.. :D

p/s: tau xpe..dulu balik sekolah terus tgk TV..xde mase nk pakwe2..hikhik..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

huhu .. aish. nak cakap budak lain tak boleh. kita pun ade adik sedara sendiri kan..

erkk.. macam2.. dulu mana ade FB kan kan! huhu.. UNTUNG LAH....

ank mak siti said...

Haha, nie mnarik gler..
Nur Wahidah Mohammad is offline yerk..
bguih2, klu x da bkple da ngan bdak2 tuh..:)

Cik Tetra said...

a ah..tengok adik kite pon same..gedik je lebih..selalu kena marah ngn kite..hehe...

tuhla dulu mne ade FB.. :D

Cik Tetra said...

AMCT:hahaha..yeahhh..itulah yg sepatutnye..offline terus...

apela din ni..xkan nak couple ngn dak kecik plak..hehe.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Din sengal .
haha. ;)

waeda: huuuhuu.. tu adik awak.. nanti kalau anak2 kite pulak camne rupenye.. ish2... dasattt...~

p/s: harap2 tak lah jadi macam tu kan..

yan_n.i.m said...

stress gile kawan adek add kite..! tp nih lagi dasyat, kembar nyer tros..! ;P

sis92 said...

haha lawak la..
mmg advance..lebih advance dpd kita ni ha..
kadang2 rasa nk sepak laju2 tengok diorang dok tayang balak yg sama kecik badannya pastu jln pegang2 tangan konon mesra, cis :)

delour said...

budak2 mcm tu dh terlebeh peramah tu yg banyak tanya tuh..hehe..

Cik Tetra said...

ibah: pakwe sape la tu kan.. :P

tuhla pasal ni baru kes adik2..anak mcm mne la plak kan..yg penting kena pantau ape yg anak2 kite buat..kannn..

eh da mcm ade anak pulak eh..HAHAHAHA.. :D

Cik Tetra said...

sis92: hahaha tau xpe..mmg lagi advance..a ah la..slalu gk tgk kt fb,,budak2 kecik yg couple..siap amik gmbr..x boleh blah..dah la keding..hikhik.. :D

Cik Tetra said...

delour: tuh la psl..terlebih peramah..smpai nak chat je keje..kalau offline dia htr kt inbox..x boleh blah..HAHAHA..

fiezah91 said...

hahaha. adoii. terlebih ramah betul bebudak tu tanya soalan macam tu. kadang2 naik bosan dengan soalan yang entah apa2 tu

Cik Tetra said...

fiezah91: hahahaha..tuh la..terlebih peramah budak ni..ape ebnda ntah dia tanye..HAHAHA.. :D

Yui Light said...

Hahahaaa...mmg sengal weih chat dgn budak2... (=_=") Kadang2 dia kasi komen kat post yang mmg out of topic. LOL

Cik Tetra said...

yui: hahahaha tau xpe..sengal je...sabo je laaa...hahahaha..:D