Followers

Sep 26, 2011

Alhamdulillah..

alhamdulillah..ayat tu je yg aku boleh ckp sekarang..aku sangat-sangat berterima kasih kepada Allah..makbulkan doa aku..dengar doa aku..selama sebulan lebih ni..macam-macam ujian aku dapat..tapi alhamdulillah aku dapat laluinya..hanya masa yang menentukan..sedih? perasaan itu yang aku tanggung selama sebulan lebih ni..

tadi pergi hospital segamat..with Kak Dya..sampai sane terus amik nombor pastu tunggu giliran..first place yang aku pergi bilik X-RAY..sumpah takut..macam-macam orang aku jumpe..ade yang same ngn aku kaki patah n bersimen..ade yang tangan..ade yang pinggang..and ade yg lagi teruk dari aku..pastu  time tgh tunggu giliran..aku berbual la ngn makcik n kakak kat situ..and kakak tu ckp.." selalu kalau patah kaki mcm ni..2 tahun baru baik" mak aihhh..semua menakutkan boleh?

then bile x ray..tukang x ray tanye "eh kaki awak simen nye mane? aku jawab la.. "simen nye sy da bukak kat bilik tadi..hehe *sambil buat muke tak bersalah =_=..pastu orang tu ckp.."aiyooo..tak tau nanti doktor marah" peh aku lagila cuak kan..aku ingat time x ray kena bukak simen..tu yg aku bukak siap2 kat bilik..adusss..ape nak jawab kalau doktor tnye ni..then lepas X ray tunggu giliran jumpe dr pakar..aku tunggula giliran..time tu baru giliran yang ke 22..aku punya giliran yang ke 65..mak aihhh..bapak lame aku tunggu..tp kat situ ade 5 bilik doktor pakar..so x la lame GILE..

after aku tunggu dari pukul 11.15 hingga pukul 1.45 tengahari..barula sampai giliran aku..sangat awesome..time tu aku da sedih..sb aku tgk x ray aku kaki aku still patah..huwaaaaa..otoke?? then mase yg di nanti da tibe..aku masuk bilk doktor and doktor terus suh aku duduk..and dia tgk result x ray aku yg dulu punye..then dia cakap..teruk ni kaki awak..kenapa x operation dulu.. "omaigod!! aku ckp dalam hati teruk sgt ke kaki aku..hmmm mane x teruk..3 retak 1 patah..

pastu doktor tgk result yg baru buat td.."hmm kaki awak yg retak ni da cantum..sy accept.." *aku pon tak faham kenapa dia sebut accept..muahaha..then dia ckp cume yg jari kedua ni..tulang dia lari betul..tapi da ade tumbuh tulang baru..so kirenya sy accept la case awk ni" (ok accept lagi :D ) then doktor tekan2 kaki aku..dia tanya sakit x? aku cakap..x rase sakit pon doktor..then doktor suruh aku try berdiri..so aku berdiri la..kekok boleh? then doktor ckp..kaki awk mane simennya..aku pon ckp la..sorry doktor..sy da bukak kat bilik td..*sambil buat muke simpati -_- doktor ckp xpe..kaki awk da baik da ni..x payah pakai simen lagi..btw aku gembire gile..time tgk tulang yg retak sume da cantum.. :)

then aku tanya la..doktor sy da boleh berjalan ke? doktor pon cakap.."awak da boleh belajar jalan sikit2 ni..tapi gune tumit dulu.." aku tanya lagi..doktor sy still kena pakai tongkat ke? doktor jawab "eh tak pakai pon xpe..cume awk kena pandai imbangkan badan awak la..bile aku dengar je doktor ckp camtu..aku la orang yg paling bahagia dalam dunia ni..mcm tak percaya..then time nk keluar dari bilik dr..doktor cakap.."eh pakai tongkat lagi? x nak cube jalan ke? so aku jawab "eh takpela dr..sy takut la..nanti balik baaru try jalan eh..hehe.."

keluar dari bilik dr..ape yg boleh aku ckp ALHAMDULILLAH..aku rase sebak time tu..x sangke aku da boleh nk jalan.. =_= and aku ngn kak dya pon g cafe kat hospital tu..sb nak makan tengahari sementara tunggu pakcik ambulans sampai..and aku terus tipon mak aku..then mesej kat simaa, hanan, tirah and kawan yg lain..simaa and hanan ckp "waeda, kite rase gembira sangat..sebab nampak awk gembire" oh itu touching..huhu..btw thanks a lot..to my roommates and also to kawan2 yg selalu tolong and support aku..I HEART YOU!!

tempat X-ray
fail X ray aku..
nombor giliran..
thanks kak dya temankan kite.. :)
kak dya unnie.. :D
dlm perjalanan balik..thanks to pak cik man (pakcik ambulans UiTM dihatiku.. :)

p/s: esok my brother dtg amik balik rumah..weeee...my abah x boleh amik sebab kerja.. :D

4 comments:

mama maman said...

adik takleh kasar2 sgt.. tulang yg baru pulih takleh kena pressure sgt.. kita pun pernah rasa apa adik rasa.. lg la akak patah 13.. tp tuhan tuh maha kuasa.. dr kata2 doktor akak tak mungkin blh jalan tp tuhan bagi akak berjalan.. malah jika org tak tau.. tgk akak cam normal je.. sedangkan akak dah masuk kategori oku dah..:)

suha said...

alhamdulillah.

ur welcome. sue tolong mana yang mampu je pun. lagipun waeda memang jenis kuat semangat sebab tu cepat sembuh. kat rumah nanti latih berjalan and next sem kita jalan jalan satu segamat yaa :) :)

~ tu belum campur plan alys unnie lagi kan. haha

Cik Tetra said...

mama maman: oh yeke..ok2..kite pon just nk blaja slow2..x nk pressure sgt..tkut nti kaki mkin teruk.. :)

laaa..patah 13..astaghfirullah lg la byk..kesian akak..

tp alhamdulillah kan akak da boleh jalan..kuasa Allah..selagi kite ingat allah n berdoa kat dia..selagi itu dia akan tolong hambanya..insyaallah..

btw thanks akak 4 your advice.. :)

Cik Tetra said...

sue: alhamdulillah.. :)

ok..sue kak dya n anis..byk tolong kite..x mampu bls semua tu..huhu..btw thanks sgt..jumpe lagi next sem..insyaallah kalau kite da boleh jalan..nti kite keluar same2 k! :)