Followers

Aug 8, 2011

tragedi..

assalamualaikum...hari sabtu lepas..roomate aku, Anis ajak aku, kak dya and sue pergi tdur umah dia kat jementah...best gile dpt pergi rumah dia..mak and ayah dia baik gile and peramah..and hari ahad semalam..pukul 2.30 gitu..anis ajak kiteorang round2 kebun ayah dia..

lepas round2 tu kiteorang pon nak balik la..aku naik motor dengan kak dya..kak dya bawak motor..sb aku tak reti bawak mot.or.sue naik dengan anis..dm perjalanan balik tu motor aku n kak dya terbabas..and aku tercampak kat jalan..kak dya..kena hempap dgn motor..serius aku trauma..lepas tu Anis tpon bpk dia..and terus bawak pergi klinik..aku tak boleh jalan..

kaki kanan bengkak , kepala terhantuk ade benjol..siku ngn tapak tgn luka..diorang terpaksa papah aku..doktor kasi ubat ngn MC..aku ckp xnk bukak puasa sb time tu da pukul 5..balik rumah anis..baring sampai tunngu buka..then mlm balik kampus..nak pergi toilet sumpah azab gile..tadi nak mandi kena mintak tolong roomate papah..sedih sgt..tak boleh pergi kelas..terbaring atas katil..semua benda nak kena mintak tolong orang..

ni bukak laptop pon suruh roomate yang bukakkan..tulis entry pon dlm keadaan berbaring..aku tak boleh buat ape..tunggu kaki aku baik je..korang tolong doakan aku cepat sembuh ye..aku xnak susahkan org lagi..aku nak pergi kelas cepat..aku tak bgtau mak n abah aku..xnak diaorang risau..doakan aku ye.. :( to kak dya semoga cepat sembuh jgk..

p/s: setiap yg berlaku ade hikmahnya..milion thanks to roommates..Kak Dya, Sue ngn Anis..x lupe jgk kat kawan2 pika, ponti and yg lain2..

22 comments:

syrupmasin said...

errr..adoii gile kesian..cepat sehat..nih keluar ari tuh bg tao mak ta nih??

Cik Tetra said...

syrupmasin: huhu..amin..time g tu sy da bgtau..

Saiazuan said...

cepat2 sehat ya.. gigih tul taip entry.. stiap yg brlaku ad hikmahnya

Cik Tetra said...

saiazuan: terima kasih..abis x tau nk buat ape..tu yg update entry...huhu..

mary ann ;) said...

uhh, mesti sakit kan? sabar tau awak..

sy pon baru tahun lps accident motor..sehari sebelum raya haji..mmg seksa lah time tu..

tp xpe, nnt awak okay lah..banyakkan berehat utk sembuhkan luka awk tu.. ;) ;)

RepublicAku said...

mmg trajedi tu nasib baik tak der kereta lalu kalau tak ... tak beraya la kamu...ish3...

Cik Tetra said...

marry ann; teri kasih..huhu,,hanya Allah je yg tau perasaan sy sekarang ni..insy...thanks sekali lagi.. :)

Cik Tetra said...

Republic; huhu..tau xpe..alhamdulillah.. :)

AwieKashi said...

Eh,,,,,kau ok ok ie waeda??? 0.o

Cik Tetra said...

awie; huhu..of coz la x ok..x boleh jln..semua benda xboleh buat...huhu..

muhamad hanif said...

pengalaman manis tuuu..


HAHAHAHAHAH

Cik Tetra said...

hanif: :(

AwieKashi said...

ok,,byk rehat... jgn ngada2 nak buat keja bukan2... >.<

AliaJustea said...

eh.. biar betul akak ni.. patut lah tak update belog.. semoga cepat sembuh ye kak.. jgn lupa makan ubat :)

Cik Tetra said...

awie: okay.. :)

Cik Tetra said...

alia:huhu..tau xpe..kalau x..mesti hari2 akak update kan.. :(

terima kasih alia..ok akak x lupe punye mkn ubat,, :)

Ariel Pocong said...

waeda awk ok x???

Cik Tetra said...

ariel: accident smlm..so msih x ok lg..x boleh jln..tebaring je...ni bls comment pon baring.. :(

d-are said...

kte same2 berdoa agr cepat sembuh ea wahi...insya allah...semoga Allah meringankan kesakitan yg kte alami nie...amiiiinnnn.....

Cik Tetra said...

kak dya: insyallah kak..amin...sume yg berlaku ade hikmahnya.. :)

AwieKashi said...

So,byk rehat....bel0g bel0g jugak,,,kasi ckt dulu baru aktif balik..HAHAHAHAHA!

Cik Tetra said...

awie:okay2..ala bosannya klu x bukak blog..xtau nk buat ape..