Followers

Aug 19, 2011

Segmen Awiekashi Studio's : Jikalau Aku Sorg Boy/Gurl...


Jikalau Aku Seorang Boy?

 kali ni aku join segmen dari rakan blogger aku  AKA campusmate aku Awiekashi Studio's  .. first segmen dia kot..so sebagai kawan mestilah aku join.. :) so kalau korang nak join jgk..click link atas ni..tajuk segmen pon da gempak..so ape lagi..join la.. :)

Jikalau Aku Seorang Boy?
 
kalau aku seorang boy la kan..perkara pertama aku nak buat..mestila main bola sepak..gile best..tau tak..aku jeles kot tgk budak laki main bola..teringin nak main jgk..and jgn lupe aku peminat setia MU..hehe..pastu kalau aku seorang lelaki..dengan ketinggian aku sekarang ni 167..kire biase2 la..x la tinggi sangat..kalau utk lelaki kira normal la..and tak boleh blah..bile fikir..rambut aku macam lelaki..gile r..aku nak rambut macam jung yong hwa..hehe..gile smart..gurl pandang pon terus terpikat..kannnn..hehe..

pastu kalau aku boy la kan..aku tak nak jadi boy yang pengecut..pastu skema..omo! x mencabar la hidup macam tu..jadi boy mesti kena berani..contoh kalau aku suke kat gurl 2...confirm aku cakap face to face la weyh..gile hebat kan kalau aku jadi laki..hahaha..pastu ape lagi ek?? haa..kalau aku boy mesti aku suke group Girls Generation, SNSD and seangkatan dengannya..well lelaki kan?? mesti suke perempuan..kalau perempuan..of coz la suke 2pm, Suju, Big Bang, Shinee. Beast..hehehe

and then aku teringin nak pergi solat jumaat..dengar khutbah..wah mcm mane ek rase??pastu puasa confirm penuh punye..biase la lelaki mane ade cuti..:P pastu kalau aku jadi lelaki hari raya mesti pakai baju melayu..wah mesti hensem kan!!hehe..lagi ape ek??haa..mesti aku duduk kolej sektor A..kalau diberi pilihan..aku nak duduk kolej SR..sebab aku tengok SR mcm best..budak2 SR sume bersatu hati..lagi2 time ade pertandingan..sumpah best..:D

and kalau aku boy..semestinya aku seorang blogger jugak..weeeeeee..ciri yang penting untuk seorang lelaki bagi aku adalah;
  •  cool
  • smart
  • sentiasa yakin
  • seorang yang kelakar
  • pandai
  • sentiasa bersih
  • gentleman..
kalau aku jadi lelaki..ciri2 kat atas ni..penting kot bagi aku..hehe..tak tau dah nak citer ape..cukup la ye..yang lain..biar aku seorang je yg tau..tapi walau macam mana pun..aku dah ditakdirkan menjadi seorang perempuan..and aku bersyukur..x pernah sedikit pon rase menyesal..and aku bangga jadi seorang wanita..lagi-lagi aku sebagai seorang wanita islam..

peace!! :D

17 comments:

syrupmasin said...

wiwit..sentiase berseh tuh :D

suha said...

ni contest ke? kalau contest, sue vote untuk waeda lahh , biar menang . gempak gila seyh kalau ada lelaki macam ni. hehe

paling tak boleh tahan nak rambut macam jung yong hwa pulak kan? (mimpi jelahh :p)ahahah.

sue paling suka ayat yang last tu. sangat dalam maknanya :) :) :)

reza al-razi said...

SR x best.. Duk TS la.. Haha.. lawak la pulak baca.. mcm best je.. rasa mcm nk join plak.. hehe..

muhamad hanif said...

Errr,


selamat bersegmen yaa !

Cik Tetra said...

syrupmasin: AHAHAHAHa..ala tu salah satu kriteria je..hehe.. :D

Cik Tetra said...

sue:HAHAHA..ni segmen je..join la.. :D aishh mestila yong hwa...terpikat kan kalau tgk dia..hehe.. :D

ayat yg mane ek??

Cik Tetra said...

Reza: err SR tak best eh..hehe..lawak ke?? ni sume betul tau..HAHAHAHA..join la.. :)

Cik Tetra said...

hanif: HAHAHAHA ok2!! :D

AwieKashi said...

nak rambut mcm jung yong hwa??
haha..dah agak tekaan kami berdua dlm bilik nie ha...HAHAHHAHA!
korea cik tetra xtlepas...

*thnks juin..

Cik Tetra said...

awie: HEHEHE...of coz la..korea adalah harus ok!! HEHE..

same2.. :)

AwieKashi said...

hehe..ok2...."miss korean" la katakan...

Cik Tetra said...

hahaha..jgn la begitu..sy ni x berapa nak putih..so x sesuai jd miss korea..miss perasan korea boleh r..hahahaha.. :P

aQimie Ceplos said...

HAHAHAAHAH!!
modos operandi btol la..
xpat bygkan kalau ko btl2 jadi laki2 weh.
tp skg ni aku tgk ko pon mcm laki dah.
kaki patah ngalahkan membe aku yg merempit. HAHAH!
fun doe ;D

aQimie Ceplos said...

HAHAHAAHAH!!
modos operandi btol la..
xpat bygkan kalau ko btl2 jadi laki2 weh.
tp skg ni aku tgk ko pon mcm laki dah.
kaki patah ngalahkan membe aku yg merempit. HAHAH!
fun doe ;D

Cik Tetra said...

aqim; HAHAHAHA..ko ni tak baik tau..aku ni first time mcm ni..sb tu teruk naa tgk..AHAHAHA..simpati la kepada mereka yg tidak berupaya.. :P

fun ko cakap..aku merana..sob..sob..sob..

aQimie Ceplos said...

haha!! tp takpe weh .
ko pon blm dpat kad pegenalan OKU kan? so blh ngucing ko byk2 kali. hehe.. c(:
ni bile ko baik ni ?

Cik Tetra said...

aqim: HAHAHA..kn2..perghhh..siot je kan..sob..sob..sob la mcm ni..

aku baik..lagi 5 minggu..