Followers

Aug 1, 2011

Diari Ramadhan waeda : hari pertama..

assalamualaikum bloggers..wah hari ni first puase!! best kan..tp sedih pon ade jugak..sebab tak dapat berbuka kat rumah..tapi takpela berbuka kat kampus pun best jgk..dengan roommates2 tercinta..

sahur tadi aku x makan ape-ape pon..just minum air water cooler je..kesian kan..tak tau nak makan ape..so minum air kosong jela..nasib baik malam tadi da makan sup cendawan dengan kak dya..so x la rase lapar sgt..name pon puase kan.. :D

pastu pukul 8.30 pagi aku basuh baju aku yang berlambak..maklumlah baru balik dari trip hari tu..mesti la byk baju kotor yang nak kena cuci kan..sampai 2 baldi..peh..ikutkan hati nak je gune mesin..tapi duit syiling tak cukup pulak...

pukul 5.15 ptg..aku , simaa, hanan, kak dya and sue g bazaar ramadhan..ramai gile orang..pastu gerai tak banyak yg bukak...aiyooo...so yang sempat kiteorang beli ni je..

air jambu..:D
dari kiri, nasi lemak ayam, roti john and nasi lemak telur (kak dya punye)..yg belakang tu nasi tomato(sue punya)..
ni aku punye..nasi lemak ayam..abashtaaa... :)
alhamdulillah kenyang..and alhamdulillah jgk sebab dapat puasa hari ni..syukur2..diari ramadhan waeda berhenti disini..kite sambung pada esok hari..untuk hari kedua.. :))

p/s: esok kelas pukul 8 pagi.. :D

14 comments:

muhamad hanif said...

selamat berbuka..


lalllalalala

@ Syima Raaif @ said...

kalau da lapar semua sedap ;)) tp kat bazar td tak banyak kan..huhu baru 1st day agaknye..

Cik Tetra said...

hanif: thanks anip!! .. ^_^

syrupmasin said...

ehh meriahnye makan..puase dekat rumah ke?? :P

Cik Tetra said...

syima: tau xpe...a ah..x byk la..maybe esok byk kot.. :D

Cik Tetra said...

syrupmasin: wah..ayat perli npk..tau la dia mkn kat umah best2..kite kat sini..mkn ape yg ade je.. :( hahahahaha... :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

wah! nasi lemak ayam..sedap lah jugak kan..daripada takde..alhamdulillah:)

eja said...

wahh rjn btol bsh baju 2baldi..gud2..nasi tomato..lme xmkn!febret d bln pose tuh!

Cik Tetra said...

Fee: heeeeeeee...sedap2...alhamdulillah.. :)

Cik Tetra said...

eja: hahahaah,,,tu la psl..sy x nak tangguh..nti makin byk pulak.. :D

tau xpe..roomate yg makan..dia ckp sedap.. :)

AliaJustea said...

selamat2 .. ngeh2...

kita pon tak dapat berbuka kat rumah -.-'

Cik Tetra said...

alia: hehehe...tau xpe..akak sahur n buke xdpt,,alia sahur kat rumah kan...untunglah.. :D

Ariel Pocong said...

wa da ad post da..laju btol la awk ni waeda

Cik Tetra said...

ariel: hahahaha...laju ea..hehehe.. :D