Followers

Aug 31, 2011

Ceritera Hari Raya Pertama

alhamdulillah hari raya yang dinanti-nanti telah pun tiba...pehhh ayat aku awesome gile.. :D btw kalau nak cerita pasal semalam mmg best gile..meriah..dengan sedara mara dtg rumah..makan sana makan sini..snap sana snap sini..dapat duit raya sana dapat duit raya sini..sangat awesome ok!..bab-bab duit raya tu mmg best..aku rase aku da setaraf dah ngn budak2 kecik..banyak duit raya dapat..tradisi family aku..kalau makin besar makin dapat banyak duit raya..yang penting belum bekerja..lagi2 yang tengah study..mmg akan dapat la..

abang aku je dah 4 orang..semua da berkerja..and mereka HARUS la memberi duit raya kepada adik2 mereka yang masih kecil ini..baru berumur 20 ye! kakak aku pulak..baru habis belajar..and da bekerja jugak..dia pun HARUS bagi! so yang untungnya..aku ngn adik aku la..dapat duit raye lagi..

yang tak awesomenya..hari ni..family aku g beraya kat singapore..and guess what? aku tak ikut..huhu..disebabkan kaki aku yang bertongkat ini..susah la..nak diajak beraya..best kot raya kat singapore..g rumah mak cik and nenek2 sedara aku kat sana..dapat duit  raye dolar..tukar duit malaysia da jadi banyak..belum campur g rumah nenek-nenek saudara aku..pehh lagila banyak..and family aku mesti balik lambat hari ni..sebab pergi beraya umah semua sedara kat singapore..eiiii rugi aku tak ikut..sedeyyyy and sadiss..

eh k la..ade budak bagi salam nk beraya..ceh mmg aku  "SI CAPIK"  kena layan la..mne ade org kat rumah ni..mmg budak2 tu kena amik air sendiri..aku tolong tuangkan je..bubye! :P

tongkat mahal!! :P

sampul duit pun da bentuk duit..mcm2 skg ni..duit rayaaa..come to me !! hehe.. :D

p/s: kalau nak dpt byk duit raya lebih mcm aku..kaki kena simen dulu la eh? hehe.. :P

6 comments:

Jasman said...

amboi bergaya sungguh...
selamat hari raya

Cik Tetra said...

jasman: errr...hee xdela,,biase je.. :D

Selamat Hari Raya Jugak! :)

syrupmasin said...

err tanak la kalau kene simen baru dpt bnyak :D

Cik Tetra said...

syrupmasin:hehehe..x nak..rugilah.. :P

muhamad hanif said...

woooo,

tongkat raya !!!

Cik Tetra said...

anip: wohooooo..mestila..awesome kan.. :D