Followers

Aug 20, 2011

Aku,Kau,Kite,Awak,Saya,.


semua perkataan kat atas ni aku gune bile berkomunikasi dengan org..kadang2 pening jgk aku..biasenya orang yang aku baru kenal..kalau perempuan aku mulakan dengan "Kite Awak" kalau lelaki pulak "Saya Awak"..tu kalau aku kena start dulu la..tapi kalau baru kenal..terus cakap "Kau Aku" so aku pun akan cakap "Kau Aku" jugak la..

and perkataan "Kite Awak"  banyak aku gunekan utk berkomunikasi dgn kawan2 baik aku..macam kat sekolah dulu..aku bahasakan kite awak dgn bestfriends..then bile budak lelaki dalam kelas dengar..dorang pon sibuk menganjing kiteorang..kuajaq..pelik sangat ke dengar ayat "Kite Awak" ni..:P

and selalunya la..untuk kawan-kawan baik sejak zaman kecik lagi..aku bahasakan "Kau Aku"..kadang2 yang buat aku pening bile dalam satu group ni..tengah2 berbual2..aku kena gunakan "kite Awak" ngn "aku kau"..bile pandang yang ni..cakap "kite awak" bile pandang yang tu pulak..cakap "kau aku" padahal tengah borak benda yang sama..pening aku..hahaha..

selalunya kalau gune "Kita Awak" utk kawan2 aku yang sopan and yang lemah lembut..so dgn automatik aku jadi sopan la bile menggunakan "Kita Awak"..HAHAHA..so korang lebih prefer aku gunekan panggilan ape ngn korang? Kite Awak atau Kau Aku? anda tentukan..ok bubye.. :)


p/s: rindu uitm segamat.. :)

17 comments:

muhamad hanif said...

aku pilih "sayang"


waaahahahahhaha ! cool tak ?

AliaJustea said...

kalau alia mostly kepada 'kita'
:))

Cik Tetra said...

anip:wah tak beragak!!..nak syg terus.. HAHAHAHAHA..

Cik Tetra said...

alia: okey..akak pon lebih suke kite.. :D

AwieKashi said...

ala..... "hang" dengan "cek" la.
baru awesome! wink!

bunga said...

lau dah rapat suka aku kau..heee

pwiNcEssnoVElish said...

sme jugak ikut owg..kalo yg sopan lmbut gune nme tpi kalo yg gila ang ak..hahaha..n mmg sgt pening..

pwiNcEssnoVElish said...

sme jugak ikut owg..kalo yg sopan lmbut gune nme tpi kalo yg gila ang ak..hahaha..n mmg sgt pening..

pwiNcEssnoVElish said...

sme jugak ikut owg..kalo yg sopan lmbut gune nme tpi kalo yg gila ang ak..hahaha..n mmg sgt pening..

syrupmasin said...

awak kite suke kentut :D

suha said...

sue prefer KITA jugak. :D

aQimie Ceplos said...

tapi kalau lu dgn gua..
mamy-dady kan?? HAHAHA!

Cik Tetra said...

awie: ang ngn cek?? pon boleh.. :D

Cik Tetra said...

pwincessnovelish: betul..tgk org jgk.. kan..:D

Cik Tetra said...

syrupmasin: hahaha..mmg..da lama "SAYA" tau.."AWAK" suke kentut.. :P

Cik Tetra said...

suha: same goes to me.. :)

Cik Tetra said...

aqim: lu nak ber"MAMY ngn ber"DADDY ngn gua?? OMAIGOD..nti "mak" ang kat SMK tau..habislah mamy!! HAHAHAHAHA